New York Rangers op matchpoint, Dallas trekt stand gelijk

Wederom twee NHL play-off wedstrijden afgelopen nacht. Een Russian Warfare bij New York Rangers tegen Carolina Hurricanes. Met matchpoint voor de Rangers. En Colorado Avalanche kwam bijna weer terug van een 4-0 achterstand maar nu redde de Dallas Stars het nipt, men won met 5-3.

Carolina Hurricanes – New York Rangers 2-3 OT (stand in de series 3-0 NYR)

De Russen deden het in deze wedstrijd. Niemand minder dan goalie Igor “de Verschrikkelijke” Shesterkin was de held van New York hij stopte 45 van de 47 schoten met een save percentage van .957. De andere held was die andere Rus. Artemi Panarin die met een redirect tussen de benen door de game winning goal maakte na puckverlies door Dmitry Orlov (u raadt het al ook een Rus). De Hurricanes stormde de hele wedstrijd tegen de Rangers maar zoals al gezegd Shesterkin keepte weer een ‘Hell of a game’. Want het leek er al op dat de Rangers in reguliere speeltijd zouden winnen maar wederom een Rus, Andrei Svechnikov was even de held van de Hurricanes. Hij scoorde de 2-2 in de laatste minuut met de goalie Pyotr Kochetkov, ook een Rus, van het ijs. Zou er Wodka gedronken zijn na afloop of juist voor de wedstrijd?

tekst gaat verder onder de video

Dallas Stars – Colorado Avalanche 5-3 (stand in de series 1-1)

Dallas overrompelde Colorado in periode één en twee volledig. Aan de hand van center Roope Hintz (goal en drie assists) sloten de Stars de tweede periode een 4-0 voorsprong af. Een aanvalslawine van Colorado zorgde echter voor de nodige spanning in periode drie. Bij een 4-3 stand en nog drie minuten te gaan kreeg Colorado een kans om de comeback te vervolmaken met twee minuten powerplay. Maar dat mislukte en met de goalie van het ijs voor de Avalanche bezorgde defenseman Esa Lindell krap 21 seconden voor tijd de verlossende 5-3 voor Dallas. De andere Finse defenseman van de Stars Miro Heiskanen (twee goals) had ook een heerlijke avond. Op naar Colorado met een 1-1 stand in de serie.