Sprong verliest met Detroit, terugkeer Dubas in Toronto werd nachtmerrie


Dag 66 van de NHL had dertien wedstrijden waarbij Daniel Sprong verloor door een shutout van de Philadelphia goalie. De terugkeer van general manager Kyle Dubas bij Toronto met zijn nieuwe team Pittsburgh een nachtmerrie werd.

LEES OOK: Rangers en Bruins winnen, Vegas verliest virtueel derde

Minnesota Wild – Vancouver Canucks 2-1 SO

In Minnesota was Wild-goalie Filip Gustavsson (35 saves) de absolute held. Met reddingen op alle drie de schoten van Vancouver tijdens de shoot-out pakte hij uiteindelijk de overwinning voor Minnesota.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

Boston Bruins -New York Rangers 1-2 OT

Zelfbeheersing is alles. Het team dat zich in Boston het beste kon beheersen won dan ook. Exemplarisch was het gedrag van David Pastrnak. Een slechte en uit frustratie geplaatste hit op Rangers-verdediger Ryan Lindgren werd terecht bestraft met een vijf minuten major penalty en een game misconduct. End of game voor Pastrnak en dus no shiny diamonds in de TD Garden-arena in Boston. De Bruins ontvingen vervolgens nog een lawine aan penalty’s. New Yorker Vincent Trocheck velde in overtime met zijn tweede treffer het oordeel over de Bruins: no win today.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Toronto Maple Leafs -Pittsburgh Penguins 7-0

Prijs schieten in Toronto? Mwaah dat viel wel mee want Leafs-goalie Martin Jones was met 38 saves de uitblinker in Toronto. Center Max Domi (een goal, twee assists en een plus drie) was de aanvallende shining star op het ijs voor de Maples-fans. Het werd een nachtmerrie voor ex Leafs general manager Kyle Dubas die nu de scepter zwaait bij Pittsburgh maar vooralsnog nog niet erg succesvol.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Montreal Canadiens – New York Islanders 5-3

In Montreal overleefden de Canadiens in periode drie een aanvalsstorm van de Islanders. At the end of the day boekte Montreal de zege dankzij de twee treffers van right winger Josh Anderson.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Philadelphia Flyers – Detroit Red Wings 1-0

In Philadelphia klonk voor de Wings the same old song. Kansen genoeg maar geen treffers. En weer was het veteraan Patrick Kane die uitblonk in het missen van kansen. Dieptepunt was een enorme mogelijkheid met nog dertig seconden op de klok in periode drie. Kane miste. De Wings verloren overigens meer dan de punten alleen. Detroit-goalie Alex Lyon (14 saves op 15 schoten) keepte een wereldpartij maar raakte bij een redding zo ernstig geblesseerd (nog onbekend) dat Ville Husso (18 saves) hem moest vervangen. Ook hij keepte een puike partij. De goalies zijn nu niet het probleem in Detroit, dat werd gisteren wel duidelijk. Detroit-coach vatte het prima samen: ‘Lack of execution’. Daniel Sprong kwam tot ruim zestien minuten ijstijd, noteerde vier schoten op doel en plaatste twee hits. Phillie-goalie Samuel Ersson realiseerde met 33 saves een fraaie shut-out.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Columbus Blue Jackets – New Jersey Devils 3-6

In Columbus zetten de Duivels de blauwe jasjes volledig in de hens. Jack Hughes (drie goals en een +twee), Jesper Bratt (drie assists en een plus twee) en Tyler Toffoli (goal, assist en een +drie) waren de helse pyromanen die Columbus in de as legden.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Winnipeg Jets – Colorado Avalanche 6-2

Met de straalmotoren op maximale turbostand smolten de Jets de sneeuwlawine uit Colorado met speels gemak. Gabriel Vilardi (twee goals en een +twee)  en Alex Iafallo (goal en een assist) waren de uitblinkers voor Columbus.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Louis Blues – Dallas Stars 4-3 OT

En overwinning nummer twee op rij voor de Blues. De trainerswissel heeft in ieder geval de strijdlust verbetert bij St. Louis. Colton Parayko scoorde voor de blues na 37 seconden in overtime de winnende treffer.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Nashville Predators- Washington Capitals: 3-1

De roofdieren verslonden hun vierde prooi op rij met huid en haar. Colton Sissons, Philip Tomasino en Yakov Trenin waren de scherpschutters die de Capitals met lege handjes naar huis stuurden.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Arizona Coyotes – Buffalo Sabres 2-0

Voor de tweede keer op rij pakte Coyote-goalie Karel Vejmelka een fraaie shut-out (28 saves). Clayton Keller en Liam O’Brien scoorden voor Arizona.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Calgary Flames – Tampa Bay Lightning 4-2

De vlammen uit Calgary veroorzaakten kortsluiting in de stroomvoorziening bij Tampa. In plaats van een forse blikseminslag was het resultaat voor de spelers uit Florida een zuur verlies. The hottest flame on the ice bleek uiteraard Yegor Sharangovich die voor de vijfde keer op rij scoorde.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Edmonton Oilers – Florida Panthers 1-5

Is er al weer zand in de geoliede machine gelopen bij Edmonton? De roofkatten uit Florida zaten niet meer in hun kooi maar stonden op het ijs en reten de Oilers aan stukken. De tweede nederlaag op rij voor Edmonton was vooral de verdienste van Florida-goalie Sergei Bobrovsky (38 saves) en aanvaller Carter Vehaeghe (twee goals, één assist).

tekst gaat verder onder de YouTube video

Seattle Kraken – LA Kings 2-3 SO

Na twee fraaie winstpartijen voor Seattle moesten de Kraken-fans nagelbijtend een shoot-out afwachten. Zou er een derde overwinning op rij worden bijgeschreven? They came close… but no cigar. Het was kroonprins Carl Grundstrom die met zijn treffer in de negende (!) ronde van de shoot-out de buit voor LA veilig stelde.

tekst gaat verder onder de YouTube video

 

 

Previous Hernieuwd Mechelen wint in Leuven
Next Nederland gestopt door Spanje op OKT in Tilburg