Vancouver Canucks vele defensieve nieuwe krachten


Face-off blikt vooruit op het NHL seizoen 2023-2024. Vandaag nemen we Vancouver Canucks onder de loep.

LEES OOK: Gaat rebuild St. Louis Blues snel resultaat opleveren?

terugblik seizoen 2022-2023

Vancouver Canucks werden tweeëntwintigste en wonnen 38 wedstrijden, verloren er 37 en leden verlies in zeven wedstrijden door overtime of shootouts. In de Pacific Division werden ze zesde en kwamen twaalf punten tekort om een wildcard plekje te bemachtigen in de Western conference. In februari werd nog geprobeerd om het tij te keren door coach Rick Tocchet aan te stellen. En coach Bruce Boudreau kon zijn biezen pakken. Maar ook Tocchet lukte het niet om het team aan de praat te krijgen. Voor het derde jaar in successie geen play-offs. In januari 2022 werd Patrik Allvin aangesteld als general manager. De eigenaar Francesco Aquilini geeft voorlopig nog zijn fiat aan beide heren. Er was geen stabiliteit qua resultaten in het team. Goalie Thatcher Demko heeft maar in totaal 32 wedstrijden gespeeld. Hij is er lang uit geweest met een zware liesblessure.

belangrijkste aangetrokken spelers

Teddy Blueger, forward

won vorig seizoen met Vegas de cup. Teddy Blueger is een offensieve snelle aanvaller die zijn verdedigende taken niet vergeet. Is goed op de penalty kill. Vorig seizoen goed voor zestien punten (4G, 12A) bij Pittsburgh en Vegas.

tekst gaat verder onder de foto

#53 Teddy Blueger Foto: Instagram Teddy Blueger

Matt Irwin, defense

Matt Irwin komt als free agent van de Washington Capitals. Voor punten hoef je niet bij hem te zijn. Vijf in 61 wedstrijden (2G, 3A). Irwin is een goede penalty killer.

Ian Cole, defense

Komt over van Tampa Bay Lightning als een free agent. Ian Cole is een ijzersterke defensieve kracht die het moet hebben van zijn body. Pakte zeventien punten met drie goals en veertien assists.

Carson Soucy, defense

Tekende een driejarig contract. Wederom een sterke defensieve speler. Het lijkt erop dat general manager Patrick Allvin in ieder geval de penalty kill wil versterken met het aantal aangetrokken defensieve spelers. Carson Soucy komt over van Seattle Kraken. Zestien punten (3G, 13A) maar wel 143 hits.

Pius Suter, forward

De 27-jarige Zwitsers staat bekend om zijn aanvallende kwaliteiten, vooral met een man meer situatie. Zijn contract bij de Detroit Red Wings liep af en tekende als free agent een twee jarig contract. Afgelopen seizoen goed voor 24 punten met veertien goals en tien assists.

belangrijkste vertrokken spelers

Oliver Ekman Larsson, defense

het werd geen succes de komst van Oliver Ekman Larsson bij Vancouver. Zijn contract werd afgekocht en hij gaat het nu in de zon proberen bij de Florida Panthers.

Collin Delia, goalie

Collin Delia speelde maar twintig wedstrijden en won er tien. Maar een goals against gemiddelde van 3.28 en een .882 save percentage is niet je van het.

Kyle Burroughs, defense

als er zoveel nieuwe defensieve spelers bijkomen moeten er ook een paar weg. Kyle Burroughs gaat voor drie jaar naar San Jose Sharks. Scoorde niet veel punten als verdediger twee goals en drie assits.

Ethan Bear, defense

Ook Ethan Bear mag vertrekken. Kreeg geen nieuw contract aangeboden. Heeft nog geen nieuwe club in de NHL gevonden. Werd wel wereldkampioen afgelopen seizoen met Canada. Was goed voor drie goals en dertien assists.

tekst gaat verder onder de foto

#74 Ethan Bear Foto: Instagram Ethan Bear

Welke talenten gaan minuten maken

Aatu Raty, defense

Kwam over bij de Bo Horvat trade naar de New York Islanders. De 20-jarige Fin Aatu Raty heeft vorig seizoen al vijftien wedstrijden in de NHL gespeeld en kwam tot twee goals en een assist.

Arturs Silovs, goalie

Heeft ook al mogen ruiken aan de NHL. Vijf wedstrijden afgelopen seizoen. Maar op het wereldkampioenschap hielp Arturs Silovs Letland naar de bronzen medaille. Tien wedstrijden op het wk, goals against average 2.20 en een save percentage van .921.

tekst gaat verder onder de foto

#31 Arturs Silvols Foto: IIHF

Gaan de Canucks naar de play-offs?

gezien de toevoegingen speciaal gericht op penalty kill en powerplay willen de Canucks daar het verschil gaan maken. En met de talenten die er al zijn zou het zomaar eens kunnen dat ze via een wildcard de play-offs kunnen binnen glijden.

Vermoedelijke lijnen

Ilya Mikheyev – Elias Pettersson – Andrei Kuzmenko
Anthony Beauvillier – J.T. Miller – Brock Boeser
Vasily Podkolzin – Pius Suter – Conor Garland
Dakota Joshua – Teddy Blueger – Nils Hoglander

Quinn Hughes – Ian Cole
Carson Soucy – Filip Hronek
Akito Hirose – Tyler Myers

Thatcher Demko
Arturs Silovs
Spencer Martin

Previous Gaat rebuild St. Louis Blues snel resultaat opleveren?
Next Ottawa Senators het is weer tijd voor de play-offs