Gaat rebuild St. Louis Blues snel resultaat opleveren?


Face-off blikt vooruit op het NHL seizoen 2023-2024. Vandaag nemen we St. Louis Blues onder de loep.

LEES OOK: Washington Capitals te laat de jeugd ingepast?

terugblik seizoen 2022-2023

St. Louis Blues werden eindigden op plek 23 met 37 gewonnen wedstrijden, 38 verloren wedstrijden en zeven die verloren werden na overtime of shootouts. In de Central Division werden ze zesde. Ze kwamen veertien punten tekort op een play-off plaats. De 2019 kampioen miste in 2018 voor het laatst de play-offs. In februari werd captain Ryan O’Reilly getrade naar Toronto. En ook Vladimir Tarasenko en Ivan Barbashev mochten niet blijven. General manager Doug Armstrong weet als geen ander wanneer het tijd is om afscheid te nemen van oudere ervaren spelers om plek vrij te maken voor nieuw jong bloed. Na de winst van de Stanley Cup kreeg goalie Jordan Binnington een fantastisch contract maar zijn cijfers die hij toen had heeft hij nooit meer gehaald. In zijn debuutseizoen haalde hij .927 save percentage en 1.89 goals against average. Het afgelopen seizoen was het .894 en 3.31.

belangrijkste aangetrokken spelers

Oskar Sundqvist, forward

als free agent aangetrokken van Minnesota Wild. De 29-jarige aanvaller is een keiharde werker, die niet vies is om zijn lichaam te gebruiken om het duel te winnen. Heeft wel al in het verleden een aantal blessures opgelopen. Is een zeer nuttige bottom six speler. Vorig seizoen tien goals en achttien assists voor de Wild.

Kevin Hayes, forward

via een trade met Philadelphia is een zeer ervaren speler binnengehaald. Kevin Hayes kon bij de Flyers niet meer rekenen op de volledige support van coach John Tortorella. Traden voor een zesde ronde pick is een goede zet van de Blues. Bij een kwakkelend Philadelphia vorig seizoen goed voor achttien goals en 36 assists. Moet alleen consistent worden. De ene wedstrijd fantastisch een paar dagen later onzichtbaar.

tekst gaat verder onder de foto

#13 Kevin Hayes Foto: Instagram Kevin Hayes

belangrijkste vertrokken spelers

Thomas Greiss, goalie

Thomas Greiss heeft zijn pensioen aangekondigd.

Tyler Pitlick, forward

Aanvaller Tyler Pitlick gaat als free agent naar New York Rangers. Miste 21 wedstrijden door blessures. En had in 61 wedstrijden maar zestien punten (7G, 9A).

welke talenten gaan minuten maken?

Jimmy Snuggerud, forward

een talentvolle 19-jarige aanvaller met een sterk schot kan nuttig zijn op de powerplay. Vorig seizoen vijftig punten in veertig wedstrijden voor de Universiteit of Michigan.

Zachary Bolduc, forward

deze 20-jarige aanvaller gaat beginnen in de AHL maar gezien zijn scorend vermogen zal hij komend seizoen best een kans gaan krijgen bij de Blues. 61 wedstrijden voor de Quebec Ramparts 110 punten met 50 goals en 60 assists.

Zach Dean, forward

een linkshandige forward van twintig jaar die over kwam van de Vegas Golden Knights bij de Barbashev trade. Goede en snelle skill handling. Start ook in de AHL maar gaat op zeker tijd in de NHL krijgen.

Jake Neighbours, forward

heeft al meer in de NHL gespeeld dan de AHL, deze 21-jarige linkshandige left winger is zeer stevig in de duels en de verdedigers worden zonder pardon tegen het ijs gekwakt.

#63 Jake Neighbours Foto: Jake Neighbours Instagram

gaat St. Louis de play-offs halen?

Volgens de NHL kenners en wij van face-off gaan de Blues dit seizoen geen play-offs halen. Ja de rebuild is bezig, maar alleen bij de forwards zijn nieuwe spelers toegevoegd. De defensie is nog steeds niet geüpdate en deze defensie is te langzaam tegen snelle teams. Vorig seizoen hadden ze 301 goals tegen. Plus dat ze met een rookie goalie Joel Hofer die acht wedstrijden in de NHL heeft gespeeld als backup gaan achter goalie Jordan Binnington.

vermoedelijke lijnen

Sammy Blais – Robert Thomas – Jordan Kyrou
Brandon Saad – Kevin Hayes – Pavel Buchnevich
Jake Neighbours – Brayden Schenn – Kasperi Kapanen
Alexey Toropchenko – Nikita Alexandrov – Jakub Vrana

Nick Leddy – Colton Parayko
Marco Scandella -Justin Faulk
Torey Krug – Tyler Tucker

Jordan Binnington
Joel Hofer

Previous Washington Capitals te laat de jeugd ingepast?
Next Vancouver Canucks vele defensieve nieuwe krachten