Matchpoint Vegas in Stanley Cup finale tegen Florida

Wedstrijd vier werd gewonnen door Vegas. Ze versloegen Florida nipt met 3-2. Mede dankzij een aantal reddingen van Vegas goalie Adin Hill in de slotseconden van de wedstrijd.

Florida Panthers – Vegas Golden Knights 2-3 (stand in de series 3-1 VGK)

In wedstrijd vier kwam Vegas vroeg op voorsprong door een goal binnen anderhalve minuut. Chandler Stephenson kon door het midden oprukken en passeerde Panthers goalie Sergei Bobrovsky via de five hole. De eerste periode waren beide teams aan elkaar gewaagd. Beide produceerde twaalf schoten op doel. In de tweede periode was Vegas het aanvallendst. Dat resulteerde in twee goals voor de Golden Knights. Na 28 minuten was het Mark Stone die vanaf links de assist op Chandler Stephenson gaf die door het midden halverwege het aanvalsvak met een one-timer snoeihard uithaalde.

En zo de stand op 2-0 bracht. Vier minuten later was het William Karlsson die al zijn elfde goal van de play-offs maakte. Uit een rebound kreeg hij de puck in de linker face-off cirkel en wist de puck binnen te schieten. Aan het eind van de tweede periode kon Florida dan eindelijk goalie Adin Hill passeren. Het werd een flipperkast goal. Brandon Montour schoot vanaf de boarding richting goal en via twee Vegas verdedigers viel de puck binnen.

Een snelle goal door Aleksander Barkov in minuut 44 zorgde ervoor dat de wedstrijd weer spannend werd. Brandon Montour ging links richting de Knights goal en gaf met een backhander een pass op Barkov die met een one-timer short side wist te scoren. Maar hoe vaak ze ook probeerden in de laatste zestien minuten. Het lukte Florida gewoon niet om Adin Hill nog voor een derde keer te passeren. Matchpoint voor Vegas en nu kunnen ze in eigen huis kampioen worden.