Florida wint wedstrijd drie tegen Vegas in Stanley Cup Finale


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Het lukte Florida om de strijd om de Stanley Cup weer spannend te maken. Ze wonnen wedstrijd drie in overtime van Vegas.

LEES OOK: Oorwassing Florida door Vegas in game twee Stanley Cup Finale

Florida Panthers – Vegas Golden Knights 3-2 OT (stand in de series 2-1 VGK)

Na twee mindere wedstrijden van Florida in strijd om de Stanley Cup wist men dan in eigen FLA Live Arena te Sunrise onder het toeziend oog van 19.735 toeschouwers wedstrijd drie te winnen. Al binnen vier minuten wist Florida de score te openen. Brandon Montour kreeg de puck van Matthew Tkachuk. Die een duel aan de boarding won en Montour scoorde vanaf de rand van de linker face-off cirkel. Vier minuten voor de eerste break was het Mark Stone die met een powerplay goal de stand op 1-1 bracht. Hij veranderde een schot van Jonathan Marchessault van richting vlak voor Panthers goalie Sergei Bobrovsky. In de tweede periode was het wederom Vegas wat scoorde met een powerplay goal. Jack Eichel speelde de puck door een mêlee van spelers van rechts naar links en met een one timer wist Jonathan Marchessault Vegas op een 2-1 voorsprong te zetten.

Kon in de derde periode Vegas de voorsprong verdedigen en zo op matchpoint komen? Het antwoord is nee. Want twee minuten voor tijd was het Matthew Tkachuk die een rebound op een schot van Carter Verhaeghe binnen schoof zodat wedstrijd drie in iedere geval in overtime beslist ging worden. En de held van de Panthers werd Carter Verhaeghe die iets over de blauwe lijn een schot in de winkelhaak schoot. Dat was al vijf minuten in overtime.

Previous Oorwassing Florida door Vegas in game twee Stanley Cup Finale
Next Matchpoint Vegas in Stanley Cup finale tegen Florida