Florida wint ook tweede wedstrijd van Carolina na overtime


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Dag 32 van de NHL play-offs bracht ons de tweede wedstrijd in de Conference Finale East. Tussen Carolina Hurricanes en Florida Panthers. Die wederom in overtime werd beslist. Maar in plaat van vier overtime’s was het dit keer maar anderhalve minuut. Daarnaast was het wederom Matthew Tkachuk die de overtime winning goal scoorde.

LEES OOK: Zwitserland verslaat Canada, U.S.A. wint van Denemarken

Carolina Hurricanes – Florida Panthers 1-2 OT (stand in de series 2-0 FLA)

Al snel in de wedstrijd werd er gescoord door de Carolina Hurricanes. Jalen Chatfield zette de thuisploeg onder het toezien oog van 18.854 toeschouwers de 1-0 op het bord. Gustav Forsling dacht binnen een minuut de gelijkmaker te hebben gescoord. Maar die goal werd afgekeurd na het bestuderen van de beelden als gevolg van offside. Vlak voor het einde van de eerste periode dacht Carolina op een 2-0 voorsprong te komen. Maar ook die goal werd afgekeurd. De goal van Jack Drury werd afgekeurd doordat de puck buiten de blauwe lijn is gegaan zodat de aanvallers van Carolina off-side stonden. In de tweede periode zorgde Aleksander Barkov met een fake ‘between de legs’ voor de gelijkmaker.

Na de gelijkmaker werd er dus niet meer gescoord doordat beide goalies zoals in wedstrijd een weer goed op dreef waren. Antti Raanta stopte 24 schoten voor Carolina en Sergei Bobrovsky deed dat 37 keer voor de Panthers. Daarnaast werd hij daarvoor beloond met de first star na afloop. Ook deze wedstrijd ging dus beslist worden in overtime. Al duurde het deze keer niet lang. Jesperi Kotkaniemi mocht de strafbank in van de Hurricanes voor hooking. En een prachtige tic-tac-toe aanval leidde twaalf seconden later tot de overtime goal van Tkachuk.

 

 

Previous Zwitserland verslaat Canada, U.S.A. wint van Denemarken
Next Vegas verslaat ook in game twee Dallas na overtime