Seattle verslaat Dallas en gaan naar game zeven


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Dag 26 van de NHL tweede ronde play-offs bracht ons een wedstrijd waarbij Seattle zonder de geblesseerde Daniel Sprong in game zes Dallas versloeg.

LEES OOK: Toronto uitgeschakeld door Florida, matchpoint Vegas

Seattle Kraken – Dallas Stars 6-3

Wilde Seattle Kraken nog verder komen had het maar een missie. En dat was in eigen huis game zes winnen van Dallas en die missie werd volbracht. In de Climate Pledge Arena werd voor 17.151 toeschouwers na negen minuten het bal geopend.  Door de openingstreffer door Yanni Gourde. Na dertig seconden antwoorden de Stars via Mason Marchent. Die een puck via het lichaam binnen zag stuiteren. Drie minuten voor het einde van de eerste periode was het Jordan Eberle die met een powerplay goal de Kraken weer op voorsprong zette.

Al snel in de tweede periode waren het Eeli Tolvanen en rookie Tye Kartye. Die binnen vier minuten de stand naar 4-1 tilde. Maar ook Dallas zat niet stil en na zes minuten in de tweede periode. Werd ook de 4-2 gescoord door Joe Pavelski die een powerplay vakkundig afrondde. Matty Beniers zette Seattle weer op drie goals verschil. Maar vijftien seconden later zorgde Joel Kivirante dat het verschil twee goals bleef. Toen waren er nog elf minuten te spelen. Maar de voormalig first round pick in 2008 van de Edmonton Oilers Jordan Eberle zorgde met een empty netter ervoor dat  game zeven een feit werd. Maandag op dinsdagnacht om 02:00 uur zal die gaan plaats vinden in het American Airline Center te Dallas voor een uitverkocht huis onder het toeziend oog van ruim achttienduizend mensen.

 

Previous Toronto uitgeschakeld door Florida, matchpoint Vegas
Next Finland verslaat Duitsland, Zwitserland wint met shutout van Slovenië