Toronto uitgeschakeld door Florida, matchpoint Vegas

NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Dag 26 van de NHL tweede ronde play-offs bracht ons twee wedstrijden waarbij Toronto Maple Leafs uitgeschakeld werd door Florida Panthers in game vijf. En Edmonton Oilers wedstrijd vijf verklote tegen Vegas door in twee minuten drie goals tegen te krijgen.

shake hands Leafs – Panthers

Toronto Maple Leafs – Florida Panthers 2-3 OT (FLA wint de series 4-1)

Nadat Toronto na negentien jaar weer eens een eerste ronde in de play-offs door kwam riepen de fans “We want Florida”. Want dat zou een niet zo moeilijke tegenstander zijn.

Het liep even wat anders zoals ook in wedstrijd vijf. Twee goals in de eerste periode voor Florida door een powerplay goal van Aaron Ekblad en een goal van Carter Verhaeghe. De Leafs kwamen sterk terug. Morgan Rielly zorgde voor de aansluitingstreffer en vijf minuten voor tijd was het William Nylander die de bijna twintigduizend supporters op de banken kreeg. Hij scoorde de 2-2. In de slotfase van de tweede periode was er nog een goal van de Leafs die niet werd toegekend door de scheidsrechters. De puck zou pas de lijn zijn gepasseerd na het fluitsignaal. In overtime was het Nick Cousins die de Panthers naar de Eastern Conference Final schoot. De laatste keer was in 1996 voor Florida.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Vegas Golden Knights – Edmonton Oilers 4-3 (stand in de series 3-2 VGK)

Een minuut en negenentwintig seconden maakten het verschil voor Vegas in de tweede periode. Een 5-on-3 goal, een 5-on-4 goal en een afstandsschot vanaf de blauwe lijn zorgde ervoor dat een 2-1 achterstand werd omgezet naar een 4-2 voorsprong. De Oilers scoorden drie keer en alle drie op de powerplay. Waaronder twee van Connor McDavid. Het lukte de Oilers niet om nog een overtime af te dwingen. Op naar game zes in Edmonton.