Seattle met Sprong overklast Dallas, matchpoint Florida tegen Toronto

NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Dag eenentwintig van de NHL play-offs bracht ons in de tweede ronde drie wedstrijden waarbij Toronto voor de derde keer op rij verliest van Florida. Seattle met Daniel Sprong Dalles overklast en New Jersey heeft laten zien dat ze nog niet afgeschreven dienen te worden. De Devils versloegen met 8-4 Carolina.

New Jersey Devils – Carolina Hurricanes 8-4 (stand in de series 1-2 CAR)

Maar liefst twaalf goals werden er gescoord tussen New Jersey en Carolina. De tweede lijn van New Jersey maakte het verschil met maar liefst twaalf punten. De broes Luke en Jack Hughes waren goed voor zes punten op die lijn. Jack kwam tot twee goals en twee assists en Luke die pas zijn derde NHL wedstrijd speelde, en zijn eerste play-offs wedstrijd, kwam tot twee assists. Timo Meier en Damon Severson scoorde de andere goals van die lijn. Zelfs goalie Vitek Vanecek kon een assist bijschrijven.

tekst gaat verder na de YouTube video

Florida Panthers – Toronto Maple Leafs 3-2 OT (stand in de series 3-0 FLA)

De euforie van het bereiken van de tweede ronde sinds 2004 zal bij Toronto inmiddels in de schaatsen zijn gezakt. Twee keer op voorsprong komen en dan in overtime voor de derde keer op rij verliezen. De fans van Toronto zijn wel klaar met de vier grootverdieners.

Sam Lafferty had voor Toronto de score geopend in de eerste periode. Anthony Duclair bracht de wedstrijd weer in balans. Terwijl voor Toronto Erik Gustafsson de Leafs weer op voorsprong bracht. Toen was Toronto goalie Ilya Samsonov al vervangen want die werd door een eigen speler gevloerd. Carter Verhaeghe bracht beide teams weer op gelijke hoogte zodat na veertig minuten de tussenstand 2-2 was. In de derde periode werd niet gescoord. Al na drie minuten in overtime pakte Florida de winst na een uitstekende actie van Sam Reinhart. Hij verraste Leafs goalie Joseph Woll met een wrap around op volle snelheid.

Seattle Kraken – Dallas Stars 7-2 (stand in de series 2-1 SEA)

Daniel Sprong kreeg 6:37 ijstijd. Hij kwam in die korte tijd helaas tot geen enkele schot of hit. In de eerste periode bleef het de brilstand maar aan het begin van de tweede periode knalde Seattle er op los. In een tijdsbestek van zes minuten werd er vier keer gescoord. Na de tweede periode was de stand 5-1 in het voordeel van de Kraken. In de derde periode wisten Yanni Gourde en Justin Schultz voor Seattle de stand naar 7-2 te tillen aangezien voor Dallas Jani Hakanpaa de tweede treffer scoorde. En net zoals bij de wedstrijd gisteren tussen Vegas en Edmonton ging Vegas na een 5-1 achterstand wat irritanter spelen. Dat deed Dallas ook en dat leverde nog 86 strafminuten op in de laatste vijf minuten van de derde periode.