Vegas wint ruim van Edmonton, Chicago wint draft loterij

NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Dag 22 van de NHL tweede ronde play-offs bracht ons een wedstrijd waarbij Edmonton Oilers thuis een pak slaag kreeg van Vegas Golden Knights. Chicago Blackhawks won de draft loterij en gaan tot grote waarschijnlijkheid Connor Bedard (de nieuwe Connor McDavid?) kiezen.

Edmonton Oilers – Vegas Golden Knights 1-5 (stand in de series 1-2 VGK)

Waar de Oilers zaterdag Vegas nog alle hoeken van het ijs lieten zien was dat nu omgekeerd. En dat terwijl de Oilers al binnen drie minuten op 1-0 kwamen door een goal van Warren Foegele. Maar nog geen twee minuten later lag de puck ook achter Stuart Skinner goalie van Edmonton in het net. Jonathan Marchessault zorgde voor de gelijkmaker. Vegas goalie Lauren Brossoit moest op een schot van Connor McDavid in de elfde minuut zo ver stretchen dat hij geblesseerd raakte en werd vervanger door Aiden Hill. Die deed het uitstekend want hij liet zich niet meer passeren door de Oilers. Marchessault scoorde ook in de eerste periode de 2-1. Opmerkelijk was wel dat de Oilers pas vijf minuten voor tijd hun eerste powerplay kregen. Het was ook een van de nadrukkelijke wensen in de pre-game pers conferentie van Vegas coach Bruce Cassidy aan zijn spelers. Zorg dat je niet in de strafbank komt te zitten. Na twaalf minuten in de tweede peridoe was het ook het einde van Oilers goalie Skinner . Toen was de stand al 4-1 in het voordeel van Vegas. Chandler Stephenson zette de eindstand op het bord in minuut 47 met de 5-1.