Edmonton verslaat Vegas en trekt stand gelijk

Dag twintig van de NHL tweede ronde play-offs bracht ons Edmonton Oilers tegen Vegas Golden Knights wedstrijd twee waarbij na twintig minuten de stand al 4-0 was in het voordeel van de Oilers.

Vegas Golden Knights – Edmonton Oilers 1-5 (stand in de series 1-1)

Als het team waartegen je speelt een powerplay percentage heeft van 60% dan is het verzoek van de trainer bij aanvang van de wedstrijd. Blijf uit de penalty box. Binnen een minuut zat Vegas Brayden McNabb in de penalty box. Wie anders dan Oilers Leon Draisaitl zei dank je wel. Hij schoot zijn eigen rebound achter Vegas goalie Laurent Brossoit. Vijf minuten later duwde Zach Whitecloud zijn stick in het gezicht van een Oiler. Hij mocht naar de ‘Sin Bin’ en Evan Bouchard schoot vanaf de blauwe lijn de puck met een snelheid van 147 kilometer per uur in het doel. Halverwege de eerste periode kreeg Edmonton ook zijn eerste penalty. Alleen de puck eindigde op de powerplay van Vegas in hun eigen net. Oilers captain Connor McDavid kon vanaf eigen helft op snelheid er vandoor. Iedereen weet als hij de turbo aan gooit is McDavid niet te stoppen. En McDavid scoorde five hole de 0-3.

Maar het was nog niet gedaan voor de Oilers. Met een one-timer zorgde Leon Draisaitl voor de 4-0 en zijn inmiddels dertiende goal in acht play-off wedstrijden. Ook Connor McDavid scoorde zijn tweede goal van de avond. In de twaalfde minuut van de tweede periode. Op de powerplay wist hij een minuscuul gaatje te vinden. Na de 5-0 voor de Oilers waren de Golden Knights wat gefrustreerd en volgde er wat onvriendelijkheden. Dat leverde dertig strafminuten op in de laatste twee minuten van de tweede periode. Al snel in de derde periode scoorde Ivan Barbashev de eerste goal voor Vegas. Maar Oilers goalie Stuart Skinner liet het niet verder komen. Hij stopte in totaal dertig schoten. Er kwamen er nog 78 strafminuten bij in de derde periode.