Carolina verslaat New Jersey wederom met ruime cijfers

Dag negentien van de NHL play-offs. Inmiddels in de tweede ronde. Bracht ons een wedstrijd waarbij Carolina Hurricanes wederom met ruime cijfers won van de New Jersey Devils.

Carolina Hurricanes – New Jersey Devils 6-1 (stand in de series 2-0 CAR)

Waar rookie goalie Akira Schmid de held was voor New Jersey Devils in de series tegen New York Rangers is hij in de eerste twee wedstrijden tegen de Carolina Hurricanes al twee keer gewisseld In de eerste wedstrijd bij 3-1 en in deze wedstrijd na veertig minuten bij een achterstand van 4-0. New Jersey Devils coach Lindy Ruff zei ook na afloop ik heb een belangrijke beslissing te nemen wie thuis start in het net bij wedstrijd drie. Pas in de tweede periode werd er gescoord. Binnen vier minuten in periode twee stond het al 2-0 door twee goals van Jesperi Kotkaniemi. Jordan Staal en Martin Necas zorgde ervoor dat het in de laatste twee minuten 4-0 werd. Tussendoor werd er nog een Carolina goal afgekeurd door de scheidsrechters die werd gescoord door Brady Skjei.

Miles Wood gaf de Devils nog een beetje hoop in de derde periode. Maar twee goals in minuut 52 bepaalde de eindstand op 6-1 in het voordeel van de Hurricanes. Jordan Martinook en Stefan Noesen kwamen ook op de scoresheet. Maar voor de Devils is het nu wel een andere situatie als de 2-0 achterstand tegen de New York Rangers. Kan goalie Akira Schmid zijn mojo weer terugvinden of gaan de Devils terug naar goalie Vitek Vanecek? Hurricanes coach Rod Brind’Amour is in ieder geval heel blij met de terugkeer van goalie Frederik Andersen. Hij heeft nu drie play-offs games gespeeld en een goals against gemiddelde van 0.97 en een save percentage van .963.