Carolina en Vegas winnen eerste wedstrijd, Draisaitl scoort vier goals

Dag zeventien van de NHL play-offs. Nu in de tweede ronde. Bracht ons twee wedstrijden waarbij Edmonton Oilers Leon Draisaitl vier keer scoorde net als Dallas Stars Joe Pavelski gisteren maar ook verloor. Vegas Golden Knights versloeg Edmonton Oilers en Carolina Hurricanes had geen enkele moeite met New Jersey Devils.

Vegas Golden Knights – Edmonton Oilers 6-4 (stand in de series 1-0)

De Oilers kwamen al snel op voorsprong via de powerplay maar ook Vegas wist in de eerste periode te scoren. De stand na twintig minuten was 3-2 in het voordeel van Vegas. In de tweede periode werd er niet gescoord. De Oilers maakte gelijk aan het begin van de derde periode en scoorde de 3-3. Maar twee minuten later was het alweer 5-3 voor Vegas. Ivan Barbashev scoorde twee goals voor Vegas. Verdedigend was het niet al te best bij de Oilers.

Carolina Hurricanes – New Jersey Devils 5-1 (stand in de series 1-0)

In de eerste periode kwamen de New Jersey Devils maar tot een schot op doel. Terwijl Carolina al twee keer scoorde via Brett Pesce en Seth Jarvis. Na veertig minuten was het 3-1 en was de held van de eerste ronde voor de Devils al naar de bank gehaald. Rookie goalie Akira Schmid mocht gaan zitten na de derde goal van Carolina. Na zestig minuten was de eindstand 5-1 in het voordeel van de Hurricanes. Jordan Staal en Jordan Martinook waren beide goed voor twee assists.