Seattle met Sprong wint in overtime van Dallas, Leafs valse start

Dag zestien van de NHL tweede ronde play-offs bracht ons twee wedstrijden waarbij Daniel Sprong met Seattle in overtime Dallas versloeg. En Florida won op bezoek in Toronto.

Toronto Maple Leafs – Florida Panthers 2-4 (stand in de series 0-1)

De Leafs liepen zich stuk net als Boston op Panthers goalie Sergei Bobrovsky. Hij maakte 34 saves. De Panthers pakte een 2-0 voorsprong en de Leafs kwamen terug tot 2-2 mede dankzij de eerste NHL-goal van Matthew Knies. Maar die andere Matthew, van de Panthers Matthew Tkachuck was bij drie goals betrokken met drie assists.

Dallas Stars – Seattle Kraken 4-5 OT (stand in de series 0-1)

Daniel Sprong kreeg bijna elf minuten ijstijd en kwam tot vijf schoten en een hit. Joe Pavelski kwam terug van een hersenschudding en scoorde alle vier de goals van de Stars. Dallas kon een puck maar niet wegwerken rond de crease. En Yanni Gourde zei dank u wel in de dertiende speelminuut van de overtime en scoorde de game winner. De Kraken scoorde in de eerste periode na een 2-1 acherstand binnen een minuut drie goals.