Vegas door, Toronto verliest game zes, Devils op matchpoint na shutout.


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Dag elf van de NHL play-offs bracht ons drie wedstrijden waarbij Vegas Golden Knights de eerste ploeg is die door gaat na de tweede ronde. En dan de shake hands blijft toch een mooi fenomeen in het hockey.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Voor de elfde keer staat Toronto op matchpoint in de eerste ronde en het afmaken in game vijf lukt dan weer niet. Volgende kans zaterdag. Want de stand is nog steeds 3-2 in het voordeel van de Leafs. En de Devils pakken matchpoint op de Rangers in de ‘Battle of the Hudson’ met een shutout.

LEES OOK: IJzersterk Oekraïne walst over Nederland heen

Vegas Golden Knights – Winnipeg Jets 4-1 (Vegas wint series met 4-1)

De eerste beste aanval lag al in het net van de Jets. Chandler Stephenson scoorde de eerste en vierde goal voor de Knights. Kyle Connor zorgde met de enige goal voor de Jets ervoor dat Laurent Brossoit geen shutout pakte. Vegas kan op het gemak afwachten wie ze gaan treffen in de volgende ronde. Edmonton of Los Angeles.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Toronto Maple Leafs – Tampa Bay Lightning 2-4 (stand in de series 3-2)

Toronto begon voortvarend aan de wedstrijd en pakte een 1-0 voorsprong door Morgan Reilly. Maar 26 seconden later was het al weer 1-1 door Anthony Cirelli. Na 51 minuten was het 3-1 voor Tampa en drie minuten voor tijd werd het weer spannend.

tekst gaat verder onder de YouTube video

New Jersey Devils – New York Rangers 4-0 (stand in de series 3-2)

New Jersey wint drie wedstrijden op een rij met rookie goalie Akira Schmid in de goal. Is hij de Jordan Binnington van de Devils? Hij stopte alle 23 schoten van de Rangers terwijl de Devils er 43 afvuurde op Igor Shesterkin. De goalie van de Rangers. Onder andere een powerplay goal en een empty netter voor Erik Haula die twee goals scoorde..

 

Previous IJzersterk Oekraïne walst over Nederland heen
Next Seattle met Sprong na verlies naar game zeven tegen Colorado