Seattle met Sprong staan op matchpoint tegen kampioen Colorado


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Dag tien van de NHL play-offs bracht ons twee wedstrijden waarbij Daniel Sprong met Seattle Kraken kampioen Colorado Avalanche versloeg. Bij Seattle speelde Tye Kartye zijn eerste NHL wedstrijd.


Boston Bruins hadden wat moeite om goalie Sergei Bobrovsky van Florida Panthers te passeren.

LEES OOK: Effectief Nederland verslaat China met ruime cijfers

Colorado Avalanche – Seattle Kraken 2-3 (stand in de series 2-3)

Daniel Sprong had niet veel ijstijd. Hij kwam tot 6:46 minuten op het ijs. Hij kwam daarbij tot een schot op doel. Tye Kartye ‘rookie of the year’ in de AHL speelde zijn eerste NHL wedstrijd als vervanger van de geblesseerde Jared McCann. HIj wist meteen te scoren tijdens zijn debuut. Seattle pakte de voorsprong. Nathan MacKinnon scoorde voor de Avalanche de gelijkmaker maar daarna was het twee keer de Kraken. In minuut 57 was het Evan Rodrigues met de aansluitingstreffer van Colorado. Maar goalie Philipp Grubauer liet het niet verder komen zodat Seattle thuis de huidige kampioen Colorado Avalanche kan uitschakelen.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Boston Bruins – Florida Panthers 3-4 OT (stand in de series 3-2)

Boston was duidelijk de bovenliggende partij maar had moeite om Panthers goalie Sergei Bobrovsky te passeren. Van de 47 schoten op het Florida doel wist hij er 44 te stoppen. Anthony Duclair zette Florida op voorsprong in de eerste periode. Na een powerplay goal vroeg in de tweede periode door Brad Marchand was het Sam Bennett die de Panthers weer op voorsprong schoot. Patrice Bergeron had er ook een powerplay voor nodig om beide teams weer op gelijke hoogte te brengen. waarna 41 seconden later Sam Reinhart weer op voorsprong zette. Tien minuten voor tijd was het Taylor Hall die een overtime eruit haalde voor Boston. Na zes minuten zorgde Matthew Tkachuk dat Florida nog een game zes eruit wist te halen met de game winning goal.

Previous Effectief Nederland verslaat China met ruime cijfers
Next IJzersterk Oekraïne walst over Nederland heen