Edmonton en Dallas op matchpoint, Islanders pakken strohalm


NHL PlayOffs Face-Off Dallas

Dag negen van de NHL play-offs bracht ons drie wedstrijden waarbij. Edmonton Oilers captain Connor McDavid is de zesde snelste speler in de NHL die veertig assists geeft in de play-offs seies. Dallas goalie Jake Oettinger de eerste goalie is die in deze play-off series een clean sheet pakt. En de New York Islanders de hoop levend houden door in Carolina game vijf te winnen tegen de Hurricanes die al op matchpoint stonden.

LEES OOK: Sprong scoort, Seattle verslaat Colorado, Vegas, Toronto op matchpoint

Edmonton Oilers – Los Angeles Kings 6-3 (stand in de series 3-2)

De Oilers hebben inmiddels in de play-offs een powerplay percentage van 57.1%. Van de drie powerplays deze wedstrijd werden er twee gescoord. De twee powerplay goals werden gescoord door  Evander Kane. Hij opende het bal met de 1-0. En Zach Hyman scoorde met zijn gezicht de 5-2 na een schot van Evan Bouchard vanaf de blauwe lijn. Van richting te veranderen met zijn linker wang. Kings goalie Joonas Korpisalo werd bij de 4-2 voor de Oilers gescoord door Nick Bjugstad vervangen door rookie goalie Pheonix Copley.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Dallas Stars – Minnesota Wild 4-0 (stand in de series 3-2)

Dallas Stars goalie Jake Oettinger stopte alle 27 schoten van Minnesota Wild. Twee powerplay goals van Tyler Seguin en Jason Robertson. Zette de Stars op een 2-0 voorsprong in de eerste periode. Minnesota Wild goalie Filip Gustavsson kreeg vier goals tegen op 25 schoten.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Carolina Hurricanes – New York Islanders 1-3 (stand in de series 3-2)

Dit keer zorgde New York Islanders goalie Ilya Sorokin met 34 reddingen ervoor dat de Islanders nog hoop hebben op ronde twee. Pierre Engvall en Brock Nelson hadden ieder een goal en assists voor de Islanders. Mathew Barzal scoorde de game winning goal voor New York.

Previous Sprong scoort, Seattle verslaat Colorado, Vegas, Toronto op matchpoint
Next Effectief Nederland verslaat China met ruime cijfers