Sprong scoort, Seattle verslaat Colorado, Vegas, Toronto op matchpoint

Dag acht van de NHL play-offs bracht ons vier wedstrijden waarbij Daniel Sprong zijn eerste NHL play-off goal scoorde en een secundairy assist had bij de overtime winner van Jordan Eberle. Toronto een comeback deed na een 4-1 achterstand en de Devils wederom de Rangers versloegen en daarmee de stand op 2-2 in de series brachten.

New York Rangers – New Jersey Devils 1-3 (stand in de series 2-2)

De slimme zet van Devils coach Lindy Ruff om rookie goalie Akira Schmid op te stellen na de 2-0 achterstand in de series heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen. Hij stopte 22 van de 23 schoten van de Rangers. Jonas Siegenthaler scoorde in minuut 48 de game winner.

Tampa Bay Lightning – Toronto Maple Leafs 4-5 OT (1-3)

Na veertig minuten was de stand 4-1 in het voordeel van Tampa Bay. En dat was ook nog de stand na 49 minuten. Twee goals van Auston Matthews en de gelijkmaker van Morgan Reilly zorgde voor een overtime. Daarin scoorde Alexander Kerfoot de winnende goal op de powerplay. Zou Toronto dan na negentien jaar weer een tweede ronde in de play-offs halen?

Winnipeg Jets – Vegas Golden Knights 2-4 (stand in de series 1-3)

De Jets scoorde op de powerplay de aansluitingstreffer met de 3-2 in minuut 43. Maar dichterbij kwamen de mannen niet en met een empty netter zette Brett Howden de Golden Knights op een 3-1 voorsprong in de series.

Seattle Kraken – Colorado Avalanche 3-2 (stand in de series 2-2)

Daniel Sprong had dik tien minuten ijstijd. Hij kwam tot een goal en een assist. Hij was goed voor vier schoten op goal, twee hits en was een plus twee. Seattle kwam 2-0 voor onder andere door de powerplay goal van Sprong. Maar Mikko Rantanen maakte in de tweede periode twee goals voor de huidige kampioen. Jordan Eberle scoorde de game winning goal ook op de powerplay in de overtime na een penalty voor Josh Manson door tripping.