Sprong scoort goal nummer negentien, Seattle richting play-offs

Dag 159 van de NHL bracht ons vijftien wedstrijden waarbij Daniel Sprong zijn negentiende goal van het seizoen scoorde. De New Jersey Devils een franchise record behaalde met 100 punten in 73 wedstrijden en Canadiens rookie Rafael Harvey-Pinard scoorde zijn eerste NHL-hattrick.

Anaheim Ducks – St. Louis Blues 3-6

Anaheim rookie Nikita Nesterenko scoorde zijn eerste NHL-goal na drie wedstrijden. Voor de Blues waren Brayden Schenn en Kasperi Kapanen goed voor beide twee goals.

Boston Bruins – Tampa Bay Lightning 2-1

Boston won de Atlantic Division. Het is hun zesde overwinning op een rij. Tampa verloor voor de vierde keer op een rij.

Calgary Flames – San Jose Sharks 5-3

De negende overwinning op een rij voor de Sharks. Tyler Toffoli scoorde twee goals en behaald zijn carriere beste aantal van 31 goals.

Carolina Hurricanes – Toronto Maple Leafs 5-3

Twee goals voor Auston Matthews van de Leafs. Het was niet genoeg voor de winst want Hurricane Sebastian Aho scoorde de game winner in minuut 58.

Dallas Stars – Vancouver Canucks 1-3

Vancouver rookie Jack Rathbone scoorde zijn eerste goal van het seizoen.

Edmonton Oilers – Vegas Golden Knights 3-4 OT

De Oilers kwamen drie keer terug van een achterstand. Maar in overtime werd men verslagen door Nicolas Roy die de game winner maakte.

Florida Panthers – New York Rangers 3-4

Het was Filip Chytil die de game winner maakte in minuut 46. Twee goals door Aleksander Barkov waren niet voldoende voor de Panthers.

Los Angeles Kings – Winnipeg Jets 4-1

Door deze winst werd het een franchise record voor de Kings. Het is de elfde wedstrijd op een rij met minimaal een punt.

Minnesota Wild – Chicago Blackhawks 3-1

Minnesota Ryan Hartman scoorde de game winner en bezorgde daarmee Wild de eerste plaats in de Central Division.

Montreal Canadiens – Columbus Blue Jackets 8-2

Canadien Nick Suzuki had een goal en drie assists in de gewonnen wedstrijd tegen de Blue Jackets.

New York Islanders – Buffalo Sabres 0-2

Buffalo goalie Eric Comrie stopte 26 pucks en pakte zo zijn eerste shutout van het seizoen. In minuut 43 scoorde Kyle Okposo de game winning goal.

Nashville Predators – Seattle Kraken 2-7

Daniel Sprong had bijna elf minuten ijstijd. Hij scoorde een goal, had een plus een. Sprong had ook nog drie schoten op doel en een hit. Eeli Tolvanen scoorde twee keer tegen zijn oude team Nashville.

New Jersey Devils – Ottawa Senators 5-3

Voor de Devils scoorde Jack Hughes goal nummer veertig.

Philadelphia Flyers – Detroit Red Wings 3-0

Flyers goalie Carter Hart stopte alle 29 schoten van de Red Wings.

Pittsburgh Penguins – Washington Capitals 4-3

Een 3-0 score stond er op het bord maar in minuut 57 stond het 3-3 en toen was daar Evgeni Malkin die Pittsburgh de winst bezorgde in minuut 59.