Sprong weer scratch, Hurricanes verslaan Lightning


Dag 139 van de NHL bracht ons vijf wedstrijden waarbij Daniel Sprong weer een healthy scratch was bij Seattle maar de Kraken versloegen in overtime de kampioen van 2022 Colorado. Goalie Jonathan Quick maakte zijn debuut bij de Golden Knights en Timo Meier scoorde bij zijn debuut voor de Devils.

LEES OOK: De usual suspects in de halve finales BeNe League

Arizona Coyotes – New Jersey Devils 4-5 OT

Met twee goals in de derde periode zorgden Nick Schmaltz en Jack McBain voor een punt bij het thuis spelende Arizona. Het extra punt ging mee naar New Jersey want Nico Hischier scoorde al na 23 seconden de game winning goal in overtime. De goal streak van Dawson Mercer voor de Devils kwam tot een einde met acht wedstrijden.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Carolina Hurricanes – Tampa Bay Lightning 6-0

Na veertig minuten speeltijd had Tampa Bay al vier! schoten op het doel van Carolina geschoten. Hurricanes goalie Frederik Andersen pakte een shutout door maar veertien schoten tegen te houden. Het was de vijfde nederlaag op een rij voor Tampa. Jesperi Kotkaniemi had vijf punten met een goal en vier assists.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Colorado Avalanche – Seattle Kraken 2-3 OT

Met Daniel Sprong weer als healthy scratch leek de wedstrijd uit te lopen op een overwinning voor de Avalanche maar twee minuten voor tijd zorgde Brandon Tanev voor de 2-2. In overtime was het Yanni Gourde die toesloeg voor Seattle.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Philadelphia Flyers – Detroit Red Wings 3-1

De Red Wings zijn hun mojo helemaal kwijt met alweer de zesde nederlaag op een rij. Noah Cates scoorde voor de Flyers de game winning goal in minuut 32.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Vegas Golden Knights – Montreal Canadiens 4-3

Twee goals voor Ivan Barbashev en Jonathan Quick maakte 25 saves bij zijn debuut als Golden Knight.

 

Previous De usual suspects in de halve finales BeNe League
Next Flames verslaan Stars zes seconden voor tijd, persoonlijk record McDavid