De usual suspects in de halve finales BeNe League


De halve finales in de BeNe League zullen gespeeld worden door de usual suspects. Sowieso wordt de finale weer een strijd tussen Nederland en België. Want de halve finales zijn in België tussen de aartsrivalen Liège en Herentals en in Nederland gaat de strijd tussen Den Haag en Heerenveen. Voor de verliezers in de eerste ronde van de play-offs is er ook nog de Coupe Der Lage Landen.

LEES OOK: Nog geen winst Rangers met Kane, Quinn Hughes vestigt record

Mechelen Golden Sharks – HIJS Hokij Den Haag 2-5

Het werd Veni Vidi Vici voor Chad Niddery en Den Haag. De Canadees scoorde vier goals tegen Mechelen. Zijn eerste goal scoorde hij op de powerplay nadat Kim Miettinen naar de strafbank kon voor holding. Niddery stond vrij voor de goal en scoorde van dichtbij de 0-1. De 0-2 viel in minuut veertien met de opbouw van de eerste lijn die we inmiddels gewend zijn. Van Jeffrey Melissant naar Joey Oosterveld en Chad Niddery was wat sneller met zijn stick bij de puck dan Mechelen speler Boris Adriaenssens en kon wederom van dichtbij scoren. Meteen na de face-off van de goal gaf Den Haag een cadeautje weg en twaalf seconden later lag de puck achter Brett Magnus. Mick op de Beeck zei dank u wel en scoorde de aansluitingstreffer.

Het duurde tot halverwege de wedstrijd dat HIJS weer toesloeg. Het werd een natural hattrick voor Chad Niddery. Den Haag moest vlak daarvoor even op 5-on-3 met de penalty kill maar nadat die gesetteld was kon Niddery weer van dichtbij scoren. Nu een pass op maat van Jeffrey Melissant. De 1-4 van Joey Oosterveld in minuut 46 was er een waarvan het niet echt duidelijk was hoe de puck in de goal ging. Acht minuten voor tijd ging op een powerplay Verners Egle op solo en kon de 2-4 maken. Maar het slotakkoord was voor Niddery die een empty netter scoorde en zo Den Haag naar de halve finale schoot.

#21 Chad Niddery Foto: Robert Bos

Chiefs Leuven – Unis Flyers Heerenveen 1-4

Waar Heerenveen nog vier keer wist te scoren in de heenwedstrijd op de powerplay. Kreeg men vandaag maar een straf tegen. Er werd wel weer gescoord op die ene powerplay. In de eerste periode was het Henri Ruotsalainen die een puck afsnoepte van Chiefs Warre Vanmontfort en zo van dichtbij de 0-1 kon scoren. Tijdens de tweede periode kon Lars den Edel na een backhand pass van Kenny Wellens vanachter de Leuvense goal de 0-2 maken met ene one-timer. In de laatste twintig minuten wisten de Friezen de score uit te bouwen van 0-2 naar 0-4.

Henri Ruotsalainen scoorde de 0-3 nadat hij de puck op pikte achter de goal en met een mooie 180 graden spin wist hij Leuven goalie Keanu Evers te verslaan. Zeven minuten voor tijd en op de enige powerplay wist Roope Nikkila de 0-4 te maken. Een shutout voor Flyers goalie Martijn Oosterwijk zat er echter niet in. Want met een mooie deke en schijnbeweging scoorde Iniaz Steyaert de eretreffer voor de Belgen uit de universiteitsstad.

#17 Henri Ruotsalainen Foto: Kurt Tops

 

Heylen Vastgoed HYC – Snackpoint Eaters Limburg 5-4

HYC had alle vijf spelers terug die een matchpenalty hadden opgelopen in de strijd met aartsrivaal Liège. En die ontbraken in de eerste wedstrijd tegen Geleen. Vijf minuten voor het einde van de eerste periode zette Emiel Goris de mannen van het Netepark op een 1-0 voorsprong. Bij een 4-op-4 lukte het de Limburgers niet om de puck het vak uit te krijgen en zo kon HYC de 1-0 maken. Aen het begin van de tweede periode was het Nick Verschuren die vanaf het neutrale vak vanaf links naar binnen draaide en zo HYC goalie Arne Waumans in de verre hoek verraste.

Halverwege de wedstrijd ws het Roope Juhani Niskanen die de puck na een assist van Mitch Morgan achter de goal al vallend Herentals op 2-1 zette. Die andere Fin van Herentals Ville Juhani Saloranta maakte op de powerplay een strakke pass van Emiel Goris perfect af. Toch rechtte Geleen hun rug en kwam snel terug met de aansluitingstreffer. Rolan Loos kreeg twee pogingen en bij de tweede poging wist hij de 2-3 te maken voor de Eaters.

Kon Geleen nog wat in de derde periode?

Een frommelgoal van Kai Willems zorgde voor euforie aan de kant van Geleen met de 3-3. Nog een klein kwartier te gaan wat ging er gebeuren op het Netepark? In de laatste vijf minuten kreeg Martijn Geerligs een tripping penalty. HYC profiteerde daarvan met een powerplay goal door Lowie Vreys. Waar eerst Eaters goalie Deniz Mollen met een katachtige duik Mitch Morgan van scoren afhield kon Lowie Vreys de puck in het verlaten doel tikken. Wederom een goede comeback van Geleen want nog geen veertig seconden later was het oud HYC speler Nick Verschuren die de 4-4 maakte.

Hij kon vanaf de linker face-off cirkel de gelijkmaker produceren. Terwijl iedereen zich op ging maken voor overtime dacht Roope Juhani Niskanen daar anders over. Een schot van die andere Fin Ville Juhani Saloranta ging via de schaats van Niskanen tegen goalie Deniz Mollen aan en op de rebound was het de game winner voor Herentals.

Previous Nog geen winst Rangers met Kane, Quinn Hughes vestigt record
Next Sprong weer scratch, Hurricanes verslaan Lightning