Sprong scratch, Vegas nu Western Conference koploper


Dag 137 van de NHL bracht ons vijf wedstrijden waarbij Daniel Sprong weer eens healthy scratch was na twee wedstrijden. Een persoonlijk record voor Hurricanes Brent Burns. En een franchise record voor Jared McCann van Seattle.

LEES OOK: Den Haag verslaat stug Mechelen met 5-1

Anaheim Ducks – Montreal Canadiens 3-2

Twee powerplay goals voor de Anaheim Ducks door Mason McTavish en Jakob Silfverberg waren voldoende om de punten in Anaheim te houden.

Arizona Coyotes – Carolina Hurricanes 1-6

Shean Gotisbehere was nog een Coyotes 48 uur voor deze wedstrijd en na de trade scoort hij tegen zijn oude team. Brent Burns had voor het eerst in zijn dertienjarige NHL-carrière vier assists in een wedstrijd.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Columbus Blue Jackets – Seattle Kraken 2-4

Dus zonder Daniel Sprong wonnen Seattle Kraken van Columbus Blue Jackets. Jared McCann scoorde voor de dertigste keer een goal en dat was een franchise record voor de Kraken.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Edmonton Oilers – Winnipeg Jets 6-3

De vijfde nederlaag op een rij voor de Winnipeg Jets. Twee goals en twee assists voor Oilers Ryan Nugent-Hopkins en twee goals voor Leon Draisaitl en Kailer Yamamoto. Oilers captain Connor McDavid kwam ‘maar’ tot drie assists.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Vegas Golden Knights – New Jersey Devils 4-3 SO

Ook bij Vegas een franchise record. Goalie Adin Hill maakte 47 saves. En voordat Shea Theodore de game winnende shootout scoorde was het Hill die de shootout stopte van Jesper Bratt. Devils Dawson Mercer scoorde in de achtste wedstrijd op een rij een goal.

Previous Den Haag verslaat stug Mechelen met 5-1
Next Liège ronde verder, comeback Herentals, winst Heerenveen