Liège ronde verder, comeback Herentals, winst Heerenveen


Drie wedstrijden voor de play-offs kwartfinale BeNe League waarbij Liège uithaalde tegen Zoetermeer. Herentals terugkwam van een 3-0 achterstand en Heerenveen vier powerplay goals maakte tegen Leuven.

LEES OOK: Sprong scratch, Vegas nu Western Conference koploper

Liege Bulldogs Ice Hockey Club – Zoetermeer Panters 9-1 (2-0 Liège naar halve finale)

Na de eerste periode was de stand al 4-0 in het voordeel van de Belgen. Bryan Kolodziejczyk scoorde de eerste twee goals waarna Jordan Paulus en Bryan Henry de vier volmaakte. Milan Jurik en Oscar Delbrassine zorgde in de tweede periode voor een stand van 6-0. In de derde periode zorgden Andy Kolodziejczyk, Michael Distate en Olaf-jan Schoningh voor de 9-0 waarna in de slotminuut Barry Donders de eer redde voor Zoetermeer door de 9-1 te scoren.

Bryan Kolodziejczyk
#77 Bryan Kolodziejczyk Foto: Didier Gavage

Unis Flyers Heerenveen – Chiefs Leuven 6-1 (1-0 stand play-offs)

Zonder Ezekiel Estrada die door visum problemen Leuven weer heeft verlaten moesten de Chiefs aan de bak. Kon Heerenveen zich herstellen van drie nederlagen op een rij waaronder de strijd om het Nederlandse landskampioenschap tegen HIJS Hokij? Het antwoord daarop is volmondig ja. Wat in de finale tegen Den Haag niet lukte lukte tegen Leuven wel. Namelijk scoren op de powerplay. Captain Trevor Hunt opende de score met een one timer in minuut vijftien. Hij stond geheel vrij bij de tweede paal. Nog geen minuut later was het Roope Nikkila die dan de eerste powerplay doeltreffend afrondde. Vanaf de rechter face-off cirkel scoorde hij ook met een one timer die via de five hole binnen viel.

De 3-0 viel wederom met een man meer op het ijs. Henri Ruotsalainen ronde een mooie aanval af met een one timer. Halverwege de wedstrijd was het dan ook prijs voor Leuven. Eveneens op de powerplay was het Grayson Valente die een rebound binnen kon werken. Een too many men penalty voor de Chiefs zorgde voor de 4-1 van de Flyers. Lars den Edel schoot vanaf links binnen. Met zijn tweede van de avond was het Henri Ruotsalainen die de stand naar 5-1 tilde vijf minuten voor tijd. Het laatste woord had Eef Gerritsen die op de powerplay de 6-1 scoorde.

Flyerslive.tv

Snackpoint Eaters Limburg – Heylen Vastgoed HYC 4-8 (0-1 stand play-offs)

Voorafgaand aan de wedstrijd werd bekend dat Luca Heutmekers na bijna vier maanden blessure leed terug keerde in de Limburgse opstelling maar ook Akim Ramoul kwam de selectie versterken. Hij speelde in het eredivisie team en op verzoek van coach Jeffrey van Iersel kwam hij naar het BeNe League team voor de play-offs.

#19 Akim Ramoul Foto: Cor Machielsen Face-Off.nl

En wetende dat HYC zes spelers mistte door schorsingen en een blessure geval kon het wel eens gaan spoken op Glanerbrook. En daar leek het namelijk op. Want binnen 46 seconden scoorde Geleen drie keer tussen de zevende en achtste minuut in de eerste periode. Nick Guiney, Akim Ramoul en Lars van Sloun wisten alle drie HYC goalie Arne Waumans te passeren.

Werd het een veeg partij of kon HYC nog wat?

Herentals rechtte hun rug en wie anders dan captain Mitch Morgan kon de eerste treffer scoren voor HYC. Dat was in de elfde minuut hij passeerde Geleen goalie Deniz Mollen met een laag en hard schot. Roope Juhani Niskanen  zorgde met de aansluitingstreffer dat er nog van alles voor te spelen werd in de overige veertig minuten. In de tweede periode zorgde een Finse combinatie tussen Roope Juhani Niskanen en Ville Juhani Saloranta op de powerplay voor de 3-3. Halverwege de wedstrijd was het Lowie Cuylaerts die Herentals op voorsprong schoot. Ben Coolen deed meteen daarna de 3-5 scoren en toen was het tijd voor een timeout aan de kant van de Eaters. Nog voor het einde van de tweede periode viel ook nog de 3-6. Met zijn tweede goal van de avond was het Ville Juhani Saloranta die scoorde.

Met zijn tweede goal van de avond tien minuten voor tijd bracht Lars van Sloun de spanning terug in de hal. Maar nog geen tien seconden later vanaf de puck drop lag de puck weer achter Deniz Mollen. Het was wederom de Finse combinatie van HYC die voor de 7-4 zorgde. Een hattrick voor Ville Juhani Saloranta. In de laatste minuut was het Toby Gentry die de eindstand bepaalde op 8-4. Hij kon op de powerplay profiteren van een rebound.

#23 Ville Juhani Saloranta Foto: Kurt Tops
Previous Sprong scratch, Vegas nu Western Conference koploper
Next Nog geen winst Rangers met Kane, Quinn Hughes vestigt record