Den Haag verslaat stug Mechelen met 5-1

De eerste play-off wedstrijd voor de BeNe League tussen Den Haag en Mechelen werd een prooi voor de Hagenezen die pas na de eerste periode het overwicht in goals konden uitdrukken.

UltimAir Hijs Hokij – Mechelen Golden Sharks 5-1

Het vuur in de eerste periode was er nog niet. Den Haag had tot de twaalfde minuut het overwicht ook qua schoten op goal. Zeven om twee maar acht minuten later was het acht om acht. Maar beide goalies, Brett Magnus voor Den Haag en Mike Gyesbrechts voor Mechelen, hielden netjes hun netje droog. Ook qua straffen was het droog want de ‘Sin Bins’ bleven leeg in de eerste twintig minuten.

Moest HIJS eerst nog op de penalty kill aan het begin van de tweede periode na een straf voor tripping. Na vijf en een halve minuut werd dan de eerste treffer genoteerd. Jaidy van Mourik verscheen alleen voor de Mechelse goalie na een pass van Ernesto Klem en de puck verdween in het net. Van Mourik vertelde na afloop van de wedstrijd in het interview wat Cor Machielsen met hem had dat hij zijn carrière voort gaat zetten in Zweden. En 29 seconden later was het al 2-0. De eerste lijn van Den Haag sloeg toe. Jeffrey Melissant naar Joey Oosterveld naar Chad Niddery. Halverwege de wedstrijd was het Stefaan Swennen die de aansluitingstreffer kon maken voor de Sharks.

Toch werd het verschil weer naar twee goals gebracht. Een powerplay leverde de 3-1 op door Donovan de Zwart. De Zwart scoorde tien minuten voor tijd ook de 4-1 en het slotakkoord was voor Justin Evers die duidelijk op zoek was na een treffer nadat er wat irritaties waren ontstaan tussen hem en de Mechelse goalie eerder in de derde periode. Het overwicht van Den Haag in de tweede en derde periode was duidelijk. In de laatste veertig minuten was de schoten verhouding 29 o zestien in het Haagse voordeel. HIJS heeft een grote stap gezet naar de halve finale in de jacht op de triple.

#77 Jaidy van Mourik Foto: Sportsnap.nl