Finale Final Four tussen Den Haag en Heerenveen


Final Four Nederland

Gisterenavond op vierentwintig februari werden de halve finales gespeeld van de Final Four voor een plek in de finale die op zondagmiddag de zesentwintigste februari plaats vind in Thialf. Den Haag versloeg Zoetermeer en Heerenveen overwon Geleen.

LEES OOK: Dames België wereldkampioen Divisie IIB

UltimAir HIJS Hokij Den Haag – Zoetermeer Panters 6-2

Den Haag ging meteen na puckdrop in de aanval en dat resulteerde al in een vroege redding voor Zoetermeer goalie Villehart Kuusamo. Na zes minuten mocht Panter Robin Otterloo naar de Sin Bin en dat resulteerde in de 1-0 door Jeffrey Melissant. Chad Niddery vond de vrijstaande Melissant en die kon hem in de korte hoek hoog binnen schieten. Halverwege de eerste periode tilde Ronald Wurm uit een scrimmage de stand naar 2-0. Een 5-on-3 voor Zoetermeer resulteerde in het geluid van rubber op het ijzer van de paal en lat. En de reddingen van Den Haag goalie Brett Magnus. Hetzelfde gebeurde in het begin van  de tweede periode. Door straffen voor HIJS Donny van Musscher en Bjorn Willemse ontstond er weer een 5-on-3. Wederom paal en Magnus die in de weg stonden.

Uiteindelijk in de slotseconden met nog een man meer op het ijs voor Zoetermeer was het Robin Otterlo met de verdiende 2-1. Twee minuten later was het Justin Evers die de marge weer op twee bracht in het Haagse voordeel. Evers hebben we niet meer op het ijs gezien in de derde periode. Hopelijk kan hij zondag gewoon de finale spelen. Bij een vier tegen vier was het Jay Huisman die de 4-1 maakte. In de derde periode was het de geheel herstelde van een kaakbreuk Ritchie van Hulten die onder de vangarm van goalie Villehart Kuusamo doorschoot en daarmee HIJS op 5-1 bracht.

De 6-1 door Chad Niddery was een hele mooie van de Canadees. Opstomend aan de rechterkant en bij de face-off cirkel naar binnen draaiend wist hij de puck hoog in de verre hoek te plaatsen. Met nog veertien seconden te gaan kreeg Zoetermeer nog een powerplay. Panter Bas Tammerijn scoorde twee seconden voor tijd met een geplaatst afstandsschot en zette daarmee de 6-2 eindstand op het scorebord.

#21 Chad Niddery Foto: Robert Bos

Unis Flyers Heerenveen – Snackpoint Eaters Limburg 6-3

In de eerste periode hielden beide goalies goed stand. Zowel Deniz Mollen voor Geleen en Martijn Oosterwijk voor Heerenveen hielden hun netjes droog. De 1-0 voor de Flyers viel op een wel bekende manier. Op de powerplay was het een schot vanaf de blauwe lijn door captain Trevor Hunt en voor het doel kon Jasper Nordemann de puck van richting veranderen. In minuut 34 gaf Floris van Elten een lange pass op Jasper Nordemann. Die kon de puck doorspelen naar Henri Ruotsalainen en hij wist samen met Wessel Copier twee op een te gaan. En Copier schoot de 2-0 binnen in de verre hoek. De stand aan het eind van de tweede periode werd 2-1 doordat de Friezen de puck niet weggewerkt kregen rondom de goal en Nick Verschuren daardor de aansluitingstreffer kon scoren.

Pas in de laatste tien minuten van de wedstrijd werd het verschil gemaakt door de Flyers. In minuut vijftig was het een too many men penalty die Pippo Limnell-Finnochiaro in staat stelde om de 3-1 te maken. Binnen dertig seconden daarna was er een straf voor Eaters Mordy Munichman. Waarna Lars den Edel het verschil naar drie goals tilde met de 4-1. Nick Verschuren met zijn tweede van de avond maakte de 4-2. Roope Nikkila zorgde daarna al snel voor de 5-2. Een communicatie stoornis achter de Friese goal zorgde nog voor een 5-3 doordat Harley Verkroost dankbaar profiteerde van het gegeven cadeautje. Geleen ging alles of niets spelen twee minuten voor tijd en voor de Eaters werd het helaas niets. Roope Nikkila scoorde een empty netter en bepaalde daarmee de eindstand op 6-3.

Flyerslive.tv

Halve Finale Final Four Heerenveen – Geleen

Previous Dames België wereldkampioen Divisie IIB
Next Shutout Carolina, Toronto verslaat Minnesota