Shutout Carolina, Toronto verslaat Minnesota

Dag 130 van de NHL bracht ons zes wedstrijden waarbij de Buffalo Sabres sinds 2012 weer eens op een play-off plek staat in de Eastern Conference. Maar het is in beide conferences erg spannend om de play-off plekken. Kings goalie Jonathan Quick pakte overwinning 370 en Carolina won met een shutout.

Carolina Hurricanes – Ottawa Senators 4-0

Hurricanes goalie Antti Raanta heeft thuis negen overwinningen en een punt na verlies in extra tijd behaald. Hij pakte afgelopen nacht een shutout door alle 32 schoten van de Senators te stoppen.

Florida Panthers – Buffalo Sabres 1-3

De Sabres staan eindelijk weer eens op een play-off plek. Maar om daar dan te blijven moet er nog meer gewonnen worden want er zijn gemiddeld nog 22 wedstrijden te gaan. Goalie Craig Anderson stopte 53 schoten van de Panthers. En Jeff Skinner scoorde twee keer.

New York Islanders – Los Angeles Kings 2-3

In de tweede periode in een tijdsbestek van zes minuten liep L.A. uit naar een 3-0 voorsprong. De aansluitingstreffer voor de Islanders viel in minuut 55 maar dichterbij kwam men niet.

Philadelphia Flyers – Montreal Canadiens 2-5

Montreal rookie Jesse Yionen scoorde zijn eerste goal van het seizoen en had ook nog een assist. Voor de Flyers is het de zesde nederlaag in zeven wedstrijden.

Toronto Maple Leafs – Minnesota Wild 2-1

William Nylander was de grote man bij de Leafs in overtime. Hij verloor eerst de puck aan Frederick Gaudreau. Maar hij wist de puck weer terug te veroveren en scoorde de game winning goal.

Winnipeg Jets – Colorado Avalanche 1-5

Eigenlijk was de wedstrijd al over na de eerste periode waarbij de Avalanche al vier keer wist te scoren. Colorado captain Nathan McKinnon was goed voor een goal en een assist.