Oilers McDavid 100 punten, Rangers wint met shootouts

Dag 123 van de NHL bracht ons vijf wedstrijden waarbij Edmonton Oilers captain Connor McDavid voor de zesde keer door de grens van 100 punten gaat. De NHL zich opmaakt voor de Stadium Series die gespeeld gaat worden in het Carter-Finley Stadium met rond de 50000 toeschouwers. En waarbij Toronto even een trade maakt en captain van de St. Louis Blues aan de line-up toevoegde met Ryan O’Reilly.

Anaheim Ducks – Los Angeles Kings 3-6

Een keer maakte Anaheim gelijk en twee keer produceerde men een aansluitingstreffer maar een voorsprong pakken lukte niet. Twee goals voor de Kings door Viktor Arvidsson.

Edmonton Oilers – New York Rangers 4-5 SO

Een 3-0 en 4-1 voorsprong was niet genoeg voor de Oilers. In overtime kreeg men de beste kansen maar New York goalie Igor Shesterkin stopte na de eerste periode alle kansen van Edmonton. Ook pas na twaalf shotouts werd de wedstrijd beslist door Alexis Lafreniere die de winnende shootout scoorde. Het was de zevende overwinning op een rij voor de Rangers.

Minnesota Wild – Dallas Stars 2-1 SO

Minnesota goalie Filip Gustavsson stopte 29 schoten in de wedstrijd en ook nog drie shootouts van Dallas en bezorgde zo zijn team het extra punt tegen Dallas.

New York Islanders – Pittsburgh Penguins 5-4

Een late goal van Zach Parise twee minuten voor tijd zorgde voor de winst van de Islanders in de wedstrijd tegen de Penguins. Brock Nelson scoorde twee goals voor New York en Rickard Rakell legde er twee in het net voor Pittsburgh.

Ottawa Senators – Chicago Blackhawks 3-4 OT

Met zijn twee goals waarvan de tweede vier minuten voor tijd zorgde Patrick Kane voor de comeback van Chicago. In overtime was het Andreas Athanasiou met de game winning goal.