Den Haag sluit regulier seizoen af in stijl

Bene League

De enige BeNe League wedstrijd op vrijdagavond was die tussen Den Haag en Mechelen. HIJS sloot de laatste wedstrijd in de competitie in stijl af met een 7-0 overwinning.

ULTIMAIR HIJS HOKIJ – MECHELEN GOLDEN SHARKS 7-0

Eigenlijk was de wedstrijd na de eerste periode al over. Toen was de stand al 4-0 in het voordeel van Den Haag. Jay de Ruiter en Jeffrey Melissant hadden binnen vijf minuten al twee pucks achter de Mechelse goalie Mike Gysbrechts in het net liggen. Beide spelers gingen op herhaling in de tweede helft van de eerste periode. De tweede van Jeffrey Melissant was zelfs een shorthanded goal.

U zult denken na een 4-0 voorsprong het werd een walk over voor Den Haag maar goalie Brett Magnus moest echt aan de bak in periode twee en drie. Alleen lukt het de Golden Sharks niet om Magnus te passeren. Hij maakte in de tweede periode vijftien saves. En alleen Chad Niddery lukte het om de score verder uit te bouwen naar 5-0 met een powerplay goal. In de laatste periode van de wedstrijd maakte Jay de Ruiter zijn hattrick compleet met de zesde goal van de avond en die andere Jay had het laatste woord. Jay Huisman scoorde namelijk de 7-0. HIJS goalie Brett Magnus stopte in de derde periode dertien schoten van Mechelen en pakte derhalve een shutout. In totaal maakte hij toch 37 stops.

Bij Den Haag was Ritchie van Hulten ook weer terug in de line-up. Dus we kunnen wel stellen dat Den Haag klaar is om aankomend weekend de Final Four te gaan spelen en daarna de play-offs. Den Haag staat nu tweede met twee punten voorsprong op Heerenveen maar die hebben nog twee wedstrijden te goed. Op zaterdag de achttiende februari tegen HYC in Thialf en zondag de negentiende mogen ze op bezoek naar koploper Lièg. Den Haag zal in de play-offs in ieder geval, of ze nou tweede of derde worden, spelen tegen een Belgische tegenstander. Het zal zijn Mechelen of Leuven.