Dure nederlaag Heerenveen in strijd om plek twee

Bene League

Op zaterdagavond achttien februari waren er drie wedstrijden in de BeNe League. Heerenveen verloor drie dure punten in strijd om plek twee door te verliezen van Herentals in eigen huis. Koploper Liège won op bezoek in Leuven en Mechelen is na het verlies in het Ice Skating Center tegen de bezoekers uit Zoetermeer definitief als zevende geëindigd.

UNIS FLYERS HEERENVEEN – HEYLEN VASTGOED HYC 2-5

In de vijfde minuut pakte Herentals de voorsprong op de powerplay na een straf van Jasper Nordemann voor holding. Ville Juhani Saloranta scoorde van dichtbij. De gelijkmaker kwam op het conto van Lars den Edel die tussen de face-off cirkels met een one-timer HYC goalie Kevin van Looveren wist te passeren. Twee snelle goals binnen 32 seconden zorgde voor een 3-1 tussenstand na 26 minuten. De goals werden gescoord door Lowie Cuylaerts en Wannes Moons. Halverwege de wedstrijd was het Dennis Sikma die de aansluitingstreffer maakte. Hij kon van dichtbij scoren op een rebound. Mitch Morgan scoorde de 4-2 tien minuten voor tijd op de breakaway tezamen met Tijs Vreijs. En Emiel Goris zorgde met een empty netter voor de eindstand van 5-2.

Flyerslive.tv

CHIEFS LEUVEN – LIEGE BULLDOGS IHC 2-5

Halverwege de eerste periode was het de kersverse bekerwinnaar van België die de score opende op de IJsbaan te Leuven. Op de powerplay was het Levi Smeets die de score opende voor Liège. Eveneens op de powerplay was het Grayson Valente die voor Leuven de 1-1 maakte. Maar nog voor het einde van de eerste periode gingen de Walen rusten met een 2-1 voorsprong door een goal van Milan Jurik. Halverwege de wedstrijd zorgde Iniaz Steyaert voor de gelijkmaker. Maar dertien seconden later had de topscoorder van de BeNe League Bryan Henry de mannen uit Liège weer op voorsprong gezet. Het was ook nog eens de game winner. Het lukte de Luikenaren pas vijf minuten voor tijd om definitief afstand te nemen van Leuven. Wederom op een powerplay was het Bryan Kolodziejczyk die de 4-2 maakte en Olaf-jan Schoningh zorgde voor de eindstand van 2-5.

# 95 Bryan Henry
foto : Bulldogs de Liège

MECHELEN GOLDEN SHARKS – ZOETERMEER PANTERS 2-3

Jelle Kronenburg scoorde de 1-0 voor de Panters door de puck van dichtbij via een rare stuiter binnen te schieten. Op de powerplay was het na een schot vanaf de blauwe lijn door Joy Turpijn Barry Donders die de rebound achter Mechelen goalie Mike Gysbrechts kon schuiven. Hij scoorde vijf minuten voor het einde van de tweede periode ook zijn tweede goal. Zijn schot werd van richting veranderd en viel binnen voor de 0-3. Een dikke minuut later kon captain Vadim Gyesbreghs dan eindelijk Zoetermeer goalie Villehart Kuusamo passeren. Hij kon geheel vrij opkomen en met een hard schot de 1-3 maken. In de laatste minuut van de tweede periode kreeg Thomas Borgman nog een straf voor boarding en op de powerplay daarna was het Ben van den Bogaert die de aansluitingstreffer kon scoren met een frommelgoal. Beide goalies hielden in de derde periode hun netten droog zodat de eindstand zoals die na veertig minuten al was 2-3 bleef.

#12 Barry Donders Foto: Robert Bos