Boston verliest van Washington, vier goals Kempe en Panarin

Dag 117 van de NHL bracht ons veertien wedstrijden waarbij Connor McDavid van de Edmonton Oilers een NHL record bereikt als tweede speler naast Wayne Gretzky. Hij is de tweede speler die meerdere keren in één seizoen een vijftien games point streak behaalde. Artemi Panarin New York Rangers en Adrian Kempe L.A. Kings scoorde beide een natural hattrick en daarnaast nog een goal. Boston verloor voor de vierde keer in vijf wedstrijden.

Boston Bruins – Washington Capitals 1-2

De vierde nederlaag in vijf wedstrijden voor de Boston Bruins. Caps goalie Darcy Kuemper was goed voor 27 saves.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Buffalo Sabres – Calgary Flames 2-7

Maar liefst zeven unanswered goals scoorden de Flames waaronder de eerste NHL-goal voor Jakob Pelletier. Tyler Toffoli voegde er twee toe aan zijn seizoenstotaal.

Carolina Hurricanes – New York Rangers 2-6

De zeven game winning streak van Carolina is gestopt op zeven. Artemi Panarin scoorde vier goals met daarin een natural hattrick.

Dallas Stars – Tampa Bay Lightning 1-3

Tampa’s Anthony Cirelli scoorde in de laatste minuut van de reguliere speeltijd de game winning goal.

Detroit Red Wings – Vancouver Canucks 5-2

Twee goals voor Red Wing Jonathan Bergen net als captain Dylan Larkin maar die had er ook nog een assist bij.

Florida Panthers – Colorado Avalanche 3-5

Vijfennegentig schoten in een wedstrijd verdeeld over vijftig voor Colorado en vijfenveertig voor Florida. Nathan MacKinnon scoorde twee keer voor de Avalanche.

Los Angeles Kings – Pittsburgh Penguins 6-0

Maar liefst vier goals achter elkaar scoorde Adrian Kempe. Kings goalie Pheonix Copley pakte alle 28 schoten van de Penguins.

Minnesota Wild – New Jersey Devils 3-2 SO

Twee goals voor Devil Tomas Tatar maar het extra punt bleef in Minnesota doordat Mats Zuccarello en Frederick Gaudreau hun shootouts scoorde voor de Wild.

Montreal Canadiens – New York Islanders 4-3 OT

In overtime was het Mike Matheson die de game winner produceerde voor de Canadiens.

Ottawa Senators – Edmonton Oilers 3-6

Ottawa goalie Anton Forsberg werd met een stretcher van het ijs gehaald nadat Zach Hyman door een verdediger van Ottawa tegen zijn eigen goalie aan werd geduwd. Connor McDavid was goed voor een goal en twee assists. Na veertig minuten stond het 3-3 maar in de derde periode maakte de Oilers het verschil.

Philadelphia Flyers – Nashville Predators 1-2 OT

Na dertig minuten was het al 1-1. Pas in overtime werd de wedstrijd beslist door Matt Duchene voor Nashville.

St. Louis Blues – Arizona Coyotes 6-5 OT

Arizona pakte ee 2-0 voorsprong waarna St. Louis het overnam en na 48 minuten stond het 5-2. Arizona kwam terig naar 5-5 waarna het duel in overtime werd beslist door Ryan O’Reilly voor de Blues.

Toronto Maple Leafs – Columbus Blue Jackets 3-4

Kent Johnson scoorde de game winning goal voor Columbus in minuut 45.

Winnipeg Jets – Chicago Blackhawks 4-1

Blake Wheeler scoorde twee goals voor Winnipeg.

Previous Heerenveen gaat richting plek twee na 10-1 winst