Heerenveen gaat richting plek twee na 10-1 winst

Bene League

In de BeNe League was gisterenavond een wedstrijd. Namelijk die tussen Zoetermeer Panters en Unis Flyers Heerenveen, waarbij Heerenveen weinig mededogen had met Zoetermeer en met 10-1 won. Even verderop in Den Haag werd er letterlijk gestreden in een wedstrijd om de Inter Regio Cup waarbij Den Haag nipt verloor van Neuwied.

ULTIMAIR HIJS HOKIJ – EHC NEUWIED 3-4

Het ging de eerste veertig minuten redelijk gelijk op met drie goals voor beide teams. De 0-1 viel in de vierde minuut door Jeff Smith maar een dikke minuut later was het al weer 1-1 door een goal van Ronald Wurm. Een high sticking penalty van Ernesto Klem betekende uiteindelijk een powerplay goal voor de Duitsers. Een shorthanded goal door Alexander Spister betekende de 1-3. Maar vlak voor het einde van de eerste periode zorgde Joey Oosterveld voor de aansluitingstreffer met de 2-3.  In de tweede periode zorgde halverwege de wedstrijd Ernesto Klem voor de gelijkmaker. Een verhitte derde periode zorgde voor wat extra vuurwerk en een nipte nederlaag. Negen seconden voor tijd zorgde Marco Bozzo voor de game winning goal.

Joey Oosterveld CAIROX HIJS Hokij IJshockey
#3 Joey Oosterveld Foto: Robert Bos

ZOETERMEER PANTERS – UNIS FLYERS HEERENVEEN 1-10

Heerenveen kwam zag en overwon op bezoek in het Silverdome. Twee goals voor Mike Collard op zijn oude ijsbaan. En vier Finse goals mooi verdeeld voor ieder twee. Henri Ruotsalainen en Roope Nikkila scoorde ieder twee keer. Joy Turpijn wist de eretreffer te scoren voor Zoetermeer. En verhinderde daarmee een shutout voor Heerenveen goalie Martijn Oosterwijk. De andere Heerenveen goals werden gescoord door Lars den Edel, Pippo Limnell Finocchiaro, Kenny Welles en Wessel Copier. Door de winst is Heerenveen Den Haag genaderd tot op twee punten met twee wedstrijden minder in de strijd om de tweede plaats. Wat dan weer belangrijk is om het thuisvoordeel tot aan de halve finale.

#17 Henri Ruotsalainen Foto: Kurt Tops