Sprong verliest met Seattle, 1200 punten Malkin

Dag 116 van de NHL bracht ons vier wedstrijden waarbij Daniel Sprong verloor met Seattle op bezoek in New York bij de Rangers. Evgeni Malkin de twaalfhonderd punten haalde voor Pittsburgh en Vladimir Tarasenko na zijn trade van St. Louis Blues meteen de openingsgoal maakte voor de Rangers.

Anaheim Ducks – Pittsburgh Penguins 3-6

Anaheim goalie John Gibson zette een nieuw franchise record voor de Ducks. Hij maakte maar liefst 53 reddingen. Voor de Penguins scoorde verdediger Pierre-Oliver Joseph twee goals. De 1200 punten die Evgeni Malkin behaalde met twee assists. Daarin is hij een van de vier actieve spelers op dit moment in de NHL die dat ook hebben bereikt.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Chicago Blackhawks – Arizona Coyotes 4-3 OT

Chicago kwam terug van een 2-0 achterstand en pakte een 3-2 voorsprong. Coyotes Nick Bjugstad scoorde twee minuten voor tijd de 3-3. Het extra punt bleef uiteindelijk toch in Chicago want in overtime was het Caleb Jones die Arizona goalie Connor Ingram passeerde.

Columbus Blue Jackets – Toronto Maple Leafs 0-3

Leafs golaie Ilya Samsonov stopte alle dertig schoten van de Blue Jackets. John Tavares scoorde twee goals voor Toronto.

New York Rangers – Seattle Kraken 6-3

Daniel Sprong kreeg op een seconde na vijftien minuten ijstijd. Hij kwam tot vijf schoten, een hit en een block. Maar alle ogen waren gericht op Vladimir Tarasenko die zijn debuut maakte voor de Rangers. Binnen drie minuten liet hij de 18.006 toeschouwers in Madison Square Garden juichen. Hij zette de openingstreffer op het bord. Jacob Trouba scoorde de game winner met de 4-0.