Liège wint spannende Frozen Final van Herentals


Foto: Cor Machielsen Face-Off.nl

Zaterdagavond werd de Frozen Final 2023 gespeeld in een uitverkocht Mediacite te Liège tussen Bulldogs de Liège en Heylen Vastgoed HYC. Uiteindelijk wisten de Walen de finale te winnen.

LEES OOK: Boston verliest van Washington, vier goals Kempe en Panarin

Bulldogs de Liège IHC – Heylen Vastgoed HYC 6-4

Al snel in de wedstrijd viel de 1-0. een schot kwam terug van de boarding en kon ingeschoten worden door Milan Jurik. Herentals dacht snel daarna gelijk te maken. De scheidsrechter keurde hem af. De overtreding was het hinderen van de goalie en goalcrease offside. Vooral Herentals goalie Arne Waumans had het druk in de eerste periode maar na de 1-0 stopte hij nog twaalf schoten van de Bulldogs.

#37 Milan Jurik Foto: Kurt Tops

In de tweede periode maakte Herentals de 1-1. Na twee pogingen was het met een mooie backhander Ville Juhani Saloranta met de gelijkmaker. Helaas voor HYC was deze gelijke stand maar van korte duur. Bulldogs captain Jordan Paulus ging coast to coast en met een verwoestend schot sloeg de puck via de lat binnen en kort daarna won Liège een face-off en kwam de puck bij Cedric Delmarche en die kon door een melêe van spelers zijn eerste van het seizoen maken en de derde goal voor de Bulldogs. Een mooie tic-tac-toe goal door Bryan Kolodziejczyk betekende na veertig minuten zelfs 4-1.

HYC zat niet bij de pakken neer

Een door Roope Juhani Niskanen zelf opgezette aanval eindigde bij hem bij de tweede paal en hij kon Bulldogs goalie Troy Passingham van dichtbij passeren. HYC was de bovenliggende partij in de derde periode maar toch moest men ook nog de 5-2 incasseren. Waarbij bijna iedereen dacht aan een overtreding mocht Bryan Henry opstomen naar het doel van Kevin van Looveren en van dichtbij werd hij gepasseerd. Mitch Morgan kon de 5-3 maken aangezien Liège de puck niet weg kreeg bij het eigen doel. Op de powerplay maakte Milan Jurik zijn tweede van de avond. Wederom was het een stuiterende puck die terugkwam van de boarding waardoor hij de 6-3 kon maken. Het slotakkoord was nog voor Herentals waarbij Tijs Vreys de stand naar 6-4 tilde. Vooral in de derde periode kreeg HYC veel kansen maar Troy Passingham stopte tien van de dertien Herentalse schoten.

Previous Boston verliest van Washington, vier goals Kempe en Panarin
Next Sprong wint met Seattle van Philadelphia