Battle of Florida winst voor Panthers, 800 overwinningen coach Maurice

Dag 112 van de NHL bracht ons zes wedstrijden waarbij Matthew Tkachuk vijf punten pakte (2G, 3A). En er bij drie wedstrijden extra speeltijd nodig was. Jamie Benn speelde zijn duizendste NHL wedstrijd en allemaal in dienst van Dallas.

Arizona Coyotes – Minnesota Wild 3-2

Arizona kwam twee keer terug van een achterstand en Jack McBain scoorde de game winning goal in minuut 53. Jakob Chychrun scoorde twee keer de gelijkmaker. Coyotes goalie Karel Vejmelka maakte 33 stops.

Dallas Stars – Anaheim Ducks 3-2 SO

Een 2-0 voorsprong konden de Stars niet omzetten naar winst in reguliere speeltijd. Twee goals van de Ducks binnen anderhalve minuut tussen minuut 51 en 52 zorgde voor overtime. Daarin werd niet gescoord. Tyler Seguin scoorde de winnende shootout.

Florida Panthers – Tampa Bay Lightning 7-1

Florida coach Paul Maurice pakte zijn achthonderdste NHL overwinning. Zeven goals scoorde de Panthers tegen buurman Tampa. Twee goals voor Carter Verhaeghe en Matthew Tkachuk.

New York Rangers – Calgary Flames 5-4 OT

Zowel Filip Chytil en Mika Zibanejad scoorde twee goals ieder. In overtime was het Alexis Lafreniere die het extra punt in Madison Square Garden hield.

New Jersey Devils – Vancouver Canucks 5-4 OT

Een 4-1 voorsprong konden de Devils niet over de streep trekken in reguliere speeltijd. Jack Hughes en Ondrej Palat scoorde ieder twee goals voor New Jersey. De overtime winner was op de powerplay en werd gesoord door Jasper Bratt.

Philadelphia Flyers – New York Islanders 1-2

Het debuut van ex-Canuck Bo Horvat bij de Islanders leverde winst op. Kyle Palmieri en Mathew Barzal scoorde voor New York.