Sprong scratch, Seattle verliest, spanning stijgt in Pacific divisie

Dag 113 van de NHL bracht ons zes wedstrijden waarbij Daniel Sprong weer eens een healthy scratch was na lange tijd gespeeld te hebben. En daar waren de fans het niet zo mee eens.

En de uitslag was ook niet denderend te noemen. De Edmonton Oilers kruipen steeds meer richting de koppositie van de Pacific Divisie. En de San Jose Sharks kwamen terug van een 3-1 achterstand tegen de Tampa Bay Lightning.

Chicago Blackhawks – Anaheim Ducks 2-3 OT

Chicago pakte twee keer een voorsprong maar Anaheim kwam ook twee keer op gelijke hoogte. In overtime was het Frank Vatrano die de game winning goal maakte met een mooi backhand schot.

tekst gaat verder onder de YouTube video

Detroit Red Wings – Edmonton Oilers 2-5

Door zijn assist bij de 2-4 van Ryan Nugent-Hopkins verlengde Connor McDavid zijn road game point streak naar vijftien wedstrijden. Vijf keer was Wayne Gretzky beter met als record 29 uitwedstrijden met minimaal een punt. Warren Foegele scoorde twee keer voor de Oilers die nu op twee punten van de koppositie in de Pacific staan terwijl het in december het er nog acht waren.

New York Islanders – Seattle Kraken 4-0

Het is zijn vijfde shutout van het seizoen. Islanders goalie Ilya Sorokin pakte alle 32 schoten van Seattle. Bo Horvat scoorde zijn eerste goal in dienst van Seattle en Samuel Bolduc scoorde zijn eerste NHL-goal. Zonder Daniel Sprong verloor Seattle de derde keer in vijf wedstrijden.

Nashville Predators – Vegas Golden Knights 1-5

Vijf unanswered goals voor Vegas. Terwijl Nashville maar zeventien schoten op het doel van Vegas had. Chandler Stephenson, Phil Kessel en William Carrier kwamen alle drie tot een goal en assist.

Pittsburgh Penguins – Colorado Avalanche 2-1 OT

Pittsburgh goalie Casey DeSmith stopte 41 schoten van de Avalanche. Pas in minuut 56 scoorde Pittsburgh de gelijkmaker door Bryan Rust en Kris Letang scoorde de overtime winner.

Tampa Bay Lightning – San Jose Sharks 3-4 OT

De home winning streak van Tampa Bay is gestopt op twaalf. Nadat Tampa een 3-1 voorsprong pakte kwam San Jose op stoom. Timo Meier scoorde voor de Sharks twee goals waaronder de game winner in overtime.