Nederland verliest van Letland in overtime


Dag drie van het U18 IIHF wereldkampioenschap dames Divisie IIA leverde Nederland een puntje op na overtime verlies tegen Letland.

LEES OOK: Terugkeer Gaudreau bij Flames leverde nederlaag in overtime op

Nederland – Letland 1-2 OT

De eerste veertig minuten ging het redelijk gelijk op. Nederland had een schot meer op doel dan Letland. Zestien voor Nederland en vijftien voor Letland. Beide goalies stonden goed te keepen. Voor Oranje stond tussen de palen Elaine Wilkes (Utrecht Dragons) en voor Letland was Jelizaveta Stadnika de doelvrouwe. Ook hadden beide teams vier minuten powerplay. Maar ook met een dame minder op het ijs lieten de beide goalies zich gelden.

In de derde periode leek het erop dat Oranje de wedstrijd naar zich toe trok. Iets meer overwicht en meer kansen dan Letland wist Oranje toe te slaan tien minuten voor tijd. Op assist van Maylin Hooijmans (Red Eagles Den Bosch) wist Emily Olsthoorn (Anaheim Jr. Ducks) dan eindelijk de Letse verdediging en goalie te passeren. In de absolute slotfase ging Nederland de mist in. Linda Rulle die al aardig wat goals heeft gemaakt in dit toernooi scoorde de 1-1 anderhalve minuut voor tijd. Na helaas een verdedigende fout. En in overtime dompelde diezelfde Rulle ons land in rouw. Door deze tweede nederlaag zal de strijd om drie medailles gaan tussen Australië, Groot Brittannië, Letland en Nederland.

#17 Emily Olsthoorn Foto: IJNL
Previous Terugkeer Gaudreau bij Flames leverde nederlaag in overtime op
Next Boston vestigt nieuw NHL record, Canucks met nieuwe coach