Boston Bruins dendert door in de NHL

Dag zeventig van de NHL bracht ons acht wedstrijden waarbij Boston korte metten maakte met Florida en zeven keer scoorde. Nashville in overtime Edmonton versloeg en Vegas het niet redde tegen Buffalo.

Arizona Coyotes – Montreal Canadiens 2-3 OT

Montreal pakte twee keer de voorsprong maar twee keer kwam Arizona terug op gelijke hoogte. Mike Hoffman zorgde voor de game winner is overtime.

tekst gaat verder onder de video

Boston Bruins – Florida Panthers 7-3

Twee goals en twee assists voor Patrice Bergeron. Boston goalie Linus Ullmark maakte 36 saves.

Colorado Avalanche – New York Islanders 1-0 SO

Geen goals in zestig minuten en de overtime beide goalies hielden hun doel schoon. Ilya Sorokin stopte alle 46 schoten van de Avalanche terwijl Alexandar Georgiev er maar 26 hoefde te stoppen van de Islanders. Evan Rodrigues scoorde de enige shootout en zorgde zo voor de winst voor de huidige NHL-kampioen.

Columbus Blue Jackets – Dallas Stars 1-2

De vierde nederlaag op rij voor Columbus. En Dallas pakte in hun vijf game road trip zeven punten. Jason Robertson scoorde met zijn game winner zijn goal nummer 24.

Nashville Predators – Edmonton Oilers 4-3 OT

Met de winst in overtime werd de zes game losing streak beëindigd door de Predators. Een foutieve wissel leverde een 2-op-1 voor Nashville op en werd in de verre hoek afgemaakt door Alexandre Carrier.

Vancouver Canucks – St. Louis Blues 1-5

Een hattrick van Jordan Kyrou met drie assists van Vladimir Tarasenko waren voldoende om de winst tegen Vancouver veilig te stellen en zo de vierde winst op een rij te pakken voor de Blues.

Vegas Golden Knights – Buffalo Sabres 2-3

Sabres rookie goalie Ukko-Pekka Luukkonen zorgde met 41 reddingen dat de Sabres deze wedstrijd konden winnnen. De aansluitingstreffer van Reilly Smith kwam twee minuten voor tijd.

Washington Capitals – Detroit Red Wings 4-3 OT

Detroit pakte een 2-0 en 3-2 voorsprong. Capitals Nik Dowd scoorde twee goals binnen elf seconden. Dmitry Orlov zorgde in overtime voor de winst.