Sprong wint met Seattle, 1000 Chicago wedstrijden Toews & Kane

Dag 69 van de NHL bracht ons vijf wedstrijden waarbij Daniel Sprong met Seattle de Winnipeg Jets versloegen. Calgary weer won na vijf nederlagen op een rij en New York Rangers geen enkele moeite had met Chicago Blackhawks.

Carolina Hurricanes – Pittsburgh Penguins 3-2

Met de nipte winst van 3-2 verlengde de Hurricanes hun point streak naar elf wedstrijden. Na acht wedstrijden weer eens een nederlaag voor Pittsburgh. In minuut 53 maakte Jordan Staal de game winning goal voor Carolina.

tekst gaat verder onder de video

Chicago Blackhawks – New York Rangers 1-7

Geen leuke duizendste wedstrijd voor Patrick Kane en Jonathan Toews in Chicago. Zeven verschillende doelpuntenmakers voor de Rangers waarbij Artemi Panarin naast een van de goals er nog twee assists bij gaf.

Minnesota Wild – Ottawa Senators 4-2

Mede dankzij een goal en twee assists voor Wild’s Kirill Kaprizov pakte ze hun vijfde overwinning op een rij en met een goal was Mats Zuccarello goed voor de tiende wedstrijd op rij met minimaal een punt.

San Jose Sharks – Calgary Flames 2-5

Na vijf nederlagen op een rij won Calgary van de Sharks. Een assist van Shark Erik Karlsson betekende zijn zevenhonderdste punt. Maar Elias Lindholm van de Flames scoorde in de derde periode twee goals binnen negentien seconden.

Seattle Kraken – Winnipeg Jets 3-2

Daniel Sprong kreeg elf minuten ijstijd en had vier schoten op doel. Jared McCann scoorde de game winning goal in minuut 56. Jets goalie David Rittich stopte ondanks de nederlaag nog 32 pucks.