Moedig Den Haag ten onder tegen koploper Liège

Bene League

De enige wedstrijd in de BeNe League op zaterdag 17 december ging een gehavend Den Haag op bezoek bij koploper Liège. Het werd een enerverende wedstrijd waar beide goalies zich weer onderscheidde. De wedstrijd werd gewonnen door de thuisclub.

LIEGE BULLDOGS IHC – ULTIMAIR HIJS HOKIJ 2-1

De Bulldogs begonnen vanaf de eerste puck drop druk te zetten op de Hagenaars die met zestien man waaronder twee goalies naar het Mediacite waren gekomen. Er ontbraken Ronald Wurm, Ernesto Klem, Chad Niddery, Bartek Bison en Jurryt Smid met blessures en Alan van Bentem was geschorst. Bij Liège keerde een speler terug op het oude nest Virgil Delbrassine. Hij is er tweeënhalf jaar tussenuit geweest. De Bulldogs vuurden zeventien schoten af op Brett Magnus maar die hield ze allemaal tegen. Ook de Luikse goalie Troy Passingham moest handelend optreden vooral toen Den Haag een powerplay had in de laatste twee minuten. Een serie van drie schoten werden door hem gepareerd.

In de tweede periode kwam Den Haag beter uit de kleedkamer. Beide teams waren aan elkaar gewaagd ook qua schoten op doel 14-om-15. Toch was het halverwege de wedstrijd Milan Jurik die van dichtbij Brett Magnus wist te passeren. Maar Den Haag liet het hoofd niet hangen. Loris Darques pakte een roughing penalty en HIJS wist daar wel raad mee. Jeffrey Melissant kreeg Troy Passingham op de knieën door op een assist van Justin Evers de gelijkmaker vanaf afstand de puck in de verre hoek te schieten. Na veertig minuten een 1-1 stand en daar waren vooral de Liège fans ietwat verbaasd over. Zo was te horen tijdens de break langs de baan.

Al snel in de derde periode pakte Liège de 2-1 voorsprong. Wie anders dan Bryan Kolodziejczyk wist op een breakaway de Walen op voorsprong te zetten. Hij passeerde Brett Magnus in de verre hoek. Wat Den Haag ook probeerde na de vroege 2-1 in de derde periode. Het lukte maar niet om Troy Passingham te laten capituleren op de mogelijkheden van de Hagenaars.