Sprong scoort weer voor Seattle bij winst op St. Louis

Dag 71 van de NHL bracht ons acht wedstrijden waarbij Daniel Sprong weer zijn waarde bewees voor Seattle met zijn achtste goal van het seizoen. Calgary Flames met twee goals binnen dertig seconden na de eerste puck drop. Ze staan daarmee vijfde. Het record is sinds 1982 in handen van hun aartsrivaal Edmonton Oilers met 24 seconden. Tweede is Boston Bruins met 27 seconden en derde zijn de Pitssburgh Penguins met 29 seconden.

Carolina Hurricanes – New Jersey Devils 4-1

Rookie goalie Pyotr Kochetkov blijft maar punten pakken voor Carolina. 37 saves had hij gisteren in de 4-1 winst op New Jersey Devils. Het is de twaalfde wedstrijd op een rij met minimaal een punt.

tekst gaat verder onder de video

Los Angeles Kings – Anaheim Ducks 4-1

De derde overwinning op een rij voor de Kings. Alex Iafallo scoorde de game winning goal.

Philadelphia Flyers – Columbus Blue Jackets 5-3

De vijfde nederlaag op een rij voor Columbus. Travis Konecny en Owen Tippett scoorde beide twee goals voor de Flyers.

Pittsburgh Penguins – New York Rangers 3-2

Penguins captain Sidney Crosby zorgde persoonlijk ervoor dat de zeven game winning streak van de Rangers ondanks twee goals van Chris Kreider werd beeindigd.

San Jose Sharks – Calgary Flames 3-7

Vier unanswered goals in de laatste tien minuten maakte het verschil voor de Flames. Twee kwamen van de stick van Nazem Kadri.

Seattle Kraken – St. Louis Blues 5-2

Daniel Sprong kreeg bijna elf minuten ijstijd en bekroonde dat met inmiddels zijn achtste goal van het seizoen. Sprong werd ook nog eens door NHL uitgeroepen tot 3rd star.

Toronto Maple Leafs – Tampa Bay Lightning 4-1

De Lightning winning streak van vijf werd gestopt door de Leafs. William Nylander had een goal en een assist voor Toronto.

Winnipeg Jets – Ottawa Senators 5-1

Twee goals van Kyle Connor maakte het verschil tegen Ottawa voor de Jets.