Nederland kansloos ten onder tegen Groot Brittannie


De vierde dag op het IIHF wereldkampioenschap U20 werd een dag voor team Nederland om snel te vergeten. Groot Brittannië won niet voor niks met 9-0 van Roemenië terwijl Nederland de Roemenen nipt versloegen.

LEES OOK: Sprong scoort, McDavid het snelst op 60 punten in 25 jaar

Nederland – Groot Brittannië 0-7

Coach Wil Zwarthoed zal samen met zijn assistenten voor de laatste wedstrijd tegen Litouwen nog flink aan de bak moeten om het team op te peppen na twee nederlagen op rij tegen Spanje en Groot Brittannië. Gelukkig was de start goed met twee winstpartijen zodat Oranje in principe niet kan degraderen. Nederland kwam weinig aan aanvallen toe. In de eerste periode had men maar vijf schoten op doel van het Verenigd Koninkrijk. De Britten deden dat beter met veertien schoten en wisten goalie Jowin Ansems (Tilburg Trappers) een keer te passeren. De puck kwam via de schaats van Mike Collard (Heerenveen Flyers) bij Baley Harewood en die wist vanuit het midden de 1-0 te maken.

In de tweede periode werd Nederland overlopen. Binnen twee minuten lag de 2-0 ook al achter Jowin Ansems. Er stond iemand vogeltje vrij rechts naast de goal en de assist vanaf de blauwe lijn door Liam Steele was perfect op maat en Juha Lindgren wist de verre hoek te vinden. In minuut 32 en 33 scoorden de Britten de drie en vier nul. Nederland kreeg de puck tot drie keer toe niet weg uit de verdedigingszone en de liggende puck werd in de korte hoek binnen geschoten door Mackenzie Stewart. 52 seconden later was de aanvaller van de Britten Jowin Ansems te snel af.

Aren Francis kon door op de Nederlandse goalie en die probeerde met een poke check de puck weg te tikken. Helaas raakte hij de puck niet goed zodat Arcen de stand naar 4-0 in het voordeel van Groot Brittannië kon brengen. En vijftien seconden voor de zoemer voor de pauze van periode twee werd de 5-0 op de powerplay gescoord door Jonathan McBean. De schotenverhouding was zes om negentien in de tweede periode.

Geen schot op goal in derde periode

In de derde periode kon Nederland helemaal geen vuist meer maken. In twintig minuten wist men geen schot op doel te noteren. De Engelsen hadden er veertien waarvan er twee binnen vielen. In minuut 56 was het Liam Steele naast de Nederlandse goal staand die met de assist op de opstomende Jack Hopkins een niet te missen kans bood. Hopkins miste ook niet. En in de slotminuut was het Jonathan McBean die vanachter de goal via de benen van de Nederlandse goalie de eindstand op 7-0 bracht in het voordeel van de Britten.

Previous Sprong scoort, McDavid het snelst op 60 punten in 25 jaar
Next Comeback Den Haag maar winst voor Herentals in overtime.