Comeback Den Haag maar winst voor Herentals in overtime.

Bene League

Twee wedstrijden in de BeNe League. De Teddy Bear Toss in Geleen bij de wedstrijd tussen Geleen en Leuven die na een wat nerveus begin glansrijk werd gewonnen door Geleen en Den Haag begon aan een 0-3 achterstand in de derde periode en maakte een comeback en kwam terug tot 3-3 maar in overtime sloeg Herentals toe.

SNACKPOINT EATERS LIMBURG – CHIEFS LEUVEN 9-0

Zoals beloofd allereerst dank voor de versnaperingen tijdens de wedstrijd Wilfried Kanters en Mike Ninaber. In de eerste periode voelde je de spanning om de eerste goal te maken voor Geleen om de Teddy beren los te laten. Er waren grote kansen over en weer in de eerste twintig minuten. Maar beide goalies Deniz Mollen en vooral Keanu Evers stonden hun mannetje. Tot de achttiende minuut. Toen wist Nick Verschuren het bal te openen met de teddy beren door de 1-0 te scoren.

Er werd meteen afgeblazen voor de pauze. De tweede periode begon dus met nog twee minuten in de eerste periode. Maar daarin werd niet meer gescoord. Dat werd veranderd door de Eaters in het verloop van de tweede periode. Twee snelle goals binnen dertig seconden na elkaar door Nick Guiney en Harley Verkroost zorgden voor de 3-0. Goal nummer vier was een van de mooiste van de avond. Mordy Munichman gaf een strakke cross pass op Nick Verschuren die de puck netjes in de hoek deponeerde. Pas na die goal halverwege de tweede periode kreeg Geleen goalie Deniz Mollen zijn eerste schot op doel van Leuven te verwerken.

Een verdwaalde puck die bleef liggen in het midden tussen de face-off cirkels was een prooi voor Harley Verkroost die daarmee zijn tweede goal van de avond maakte. En het was nog niet gedaan want een minuut voordat de zoemer zou gaan voor de tweede thee pauze was het Tom Marx die een wrap around goal scoorde. Leuven coach Joris Peusens wisselde in de break goalie Evers en die werd vervangen door Kwinten Tambeur. De Eaters gingen ook door met scoren in de derde periode. Rolan Loos scoorde de 7-0. Harley Verkroost maakte zijn hattrick rond met een powerplay goal door de 8-0 te scoren. En Eaters captain Lars van Sloun had het laatste woord met de 9-0 vijftien seconden voor tijd. Goalie Deniz Mollen pakte een shutout door alle 23 schoten van Leuven te stoppen.

#77 Harley Verkroost Foto: Robert Bos

ULTIMAIR HIJS HOKIJ – HEYLEN VASTGOED HYC 3-4 OT

Den Haag begon wederom gehavend aan de wedstrijd. Bartek Bison, Chad Niddery, Ernesto Klem en Ronald Wurm ontbraken in de line-up. Afgelopen zondag won HYC al van de Hagenezen dus men was gewaarschuwd. In een 4-on-4 omdat beide teams een straf hadden scoorde Mitch Morgan de 0-1 voor de mannen uit Herentals. Den Haag verloor de puck in de neutrale zone en met een assist van Roope Juhani Niskanen kon de snelle aanvaller tussen twee man door goalie Julian van Nes verrassen. Een halve minuut voor het einde van de eerste periode was Cas Staps er als de kippen bij om een rebound na een schot van dichtbij door Jacques de Ceuster binnen te schieten.

Zeventien seconden na de puck drop kon ook de 3-0 genoteerd worden op het wedstrijdformulier. Ville Juhani Saloranta frommelde de puck via de Haagsche goalie over de lijn. Alan van Bentem en Emiel Goris konden allebei gaan douchen vlak voor het einde van de tweede periode na wat gestoei over en weer. Met nog tien minuten te spelen was de comeback in gang gezet door Den Haag.

Comeback HIJS Hokij

Eerst was er een powerplay goal van Jay Huisman en daarna was het Ritchie van Hulten die met een man meer op het ijs de aansluitingstreffer kon scoren. HIJS had de druk er vol op in de derde periode bij HYC. En dat resulteerde ook in de 3-3. Jeffrey Melissant kreeg de puck bij de rechter face-off cirkel. Hij schaatste richting het doel voorbij goalie Kevin van Looveren en wist de gelijkmaker in de verre hoek te schuiven. Vlak voor tijd was er een penalty voor interference door Ritchie van Hulten waarna in overtime met een one-timer Ville Juhani Saloranta zijn tweede van de avond maakte.

#23 Ville Juhani Saloranta Foto: Kurt Tops