Sprong scoort, McDavid het snelst op 60 punten in 25 jaar

Dag 66 van de NHL bracht ons twaalf wedstrijden waarbij Daniel Sprong de aansluitingstreffer scoorde voor Seattle, Connor McDavid 60 punten heeft behaald het snelst in 25 jaar en Leaf Mitchell Marner point streak gestopt op 23 wedstrijden.

Boston Bruins – Los Angeles Kings 2-3 SO

Een 2-0 voorsprong voor Boston werd teniet gedaan door twee goals in de derde periode via Adrian Kempe. De zeven ronden durende shootout werd een prooi voor de Kings doordat de juist zijn contract verlengde met vijf jaar Trevor Moore de game winning shootout scoorde.

tekst gaat verder onder de video

Carolina Hurricanes – Seattle Kraken 3-2

Daniel Sprong kreeg 11:46 ijstijd en scoorde een goal op twee schoten en gaf twee hits. De shutout streak van Hurricanes rookie goalie Pjotr Kochetkov duurde 151 minuten en 26 seconden.

Chicago Blackhawks – Vegas Golden Knights 1-4

Vegas pakte een 2-0 voorsprong met een powerplay goal en een shorthanded goal gescoord door Reilly Smith. Dat bleek later de game winner te zijn.

Colorado Avalanche – Buffalo Sabres 2-4

Buffalo goalie Ukko-Pekka Luukkonen maakte 39 reddingen. Tage Thompson en Rasmus Dahlin hadden beide een goal en assist voor de Sabres.

Edmonton Oilers – St. Louis Blues 3-4 SO

Maar 31 wedstrijden had Connor McDavid nodig om de 60 punten te behalen. Hij scoorde zijn league leading goal nummer 27. In overtime scoorde Leon Draisaitl de game winner maar die werd afgekeurd voor offside door McDavid. Tijdens de shootouts stopte Blues goalie Jordan Binnington alle drie de schutters van Edmonton.

Florida Panthers – Pittsburgh Penguins 2-4

De zevende overwinning op een rij voor Pittsburgh. Kris Letang pakte twee punten met een goal en een assist.

Montreal Canadiens – Anaheim Ducks 2-5

Negen uitwedstrijden op rij verloren voor de Ducks maar deze werd gewonnen. Twee goals van Duck John Klingberg.

New York Rangers – Toronto Maple Leafs 3-1

In zestien wedstrijden was dit de eerste nederlaag in reguliere speeltijd voor Toronto. Twee goals van Ranger  Jimmy Vesey en de point streak van Mitchell Marner eindigde na 23 wedstrijden.

New Jersey Devils – Philadelphia Flyers 1-2

De Devils ware heer en meester maar Flyers goalie Carter Hart maakte 48 saves. Travis Konecny scoorde de game winning goal in minuut 51.

Tampa Bay Lightning – Columbus Blue Jackets 4-1

In de laatste tien minuten maakte Tampa het verschil met onder andere twee goals van Brandon Hagel.

Washington Capitals – Dallas Stars 1-2

Iedereen wachtte op het moment dat Alexander Ovechkin Gordie Howe zou evenaren met 801 goals. Stars goalie Jake Oettinger weigerde mee te werken. Hij stopte alle vijf de schoten van Ovechkin. En 41 andere schoten van de rest van de Capitals. Colin Miller scoorde voor Dallas de game winning goal.

Winnipeg Jets – Nashville Predators 2-1 OT

Pas in overtime wist Jets Kyle Connor Preds goalie Juuse Saros te passeren voor de winner met de 2-1. Saros had 39 reddingen.