Sprong verliest met Seattle, Ovechkin in illuster rijtje met 800 goals


Dag 64 van de NHL bracht ons twaalf wedstrijden waarbij Daniel Sprong verloor met Seattle tegen Tampa Bay. Alexander Ovechkin scoorde goal nummer 800 en hoort nu bij Gordie Howe en Wayne Gretzky in een elite clubje van drie met 800 of meer goals. Ovi scoorde die 800 goals tegen 165 verschillende NHL-goalies.


Daarnaast waren er vier shutouts en Connor McDavid deed weer een McDavidtje.

LEES OOK: Nederland verslaat Roemenie en is koploper in DIV II A U20

Boston Bruins – New York Islanders 4-3 SO

Jake DeBrusk scoorde twee goals en gaf een assist voor Boston. De game winning shootout werd gescoord door David Pastrnak.

tekst gaat verder onder de video

Buffalo Sabres – Los Angeles Kings 6-0

Zes goals in de derde periode voor de Sabres. Goalie Craig Andersson stopte alle veertig schoten en pakte sinds 2019 weer een shutout. Tage Thompson scoorde er twee.

tekst gaat verder onder de video

Chicago Blackhawks – Washington Capitals 3-7

Met zijn hattrick en goal nummer 800 zorgde mede dankzij Alexander Ovechkin wonnen de Capitals van de Blackhawks.

tekst gaat verder onder de video

Colorado Avalanche – Philadelphia Flyers 3-2

Goalie Pavel Francouz van Colorado hielp met 26 saves de Avalanche aan de overwinning. Artturi Lehkonen en J.T. Compher scoorde een goal en gaven een assist.

tekst gaat verder onder de video

Detroit Red Wings – Carolina Hurricanes 0-1

Hurricanes rookie goalie Pyotr Kochetkov pakte zijn opeenvolgende shutout door alle 27 schoten van Detroit te stoppen. Brady Skjei scoorde de enige goal in de wedstrijd.

tekst gaat verder onder de video

Florida Panthers – Columbus Blue Jackets 4-0

Met zijn eerste shutout van het seizoen stopte Panthers goalie Sergei Bobrovsky alle 22 schoten van Columbus. Sam Reinhart was goed voor drie punten (1G, 2A).

tekst gaat verder onder de video

Nashville Predators – Edmonton Oilers 3-6

De eerste lijn van de Oilers bestaand uit Leon Draisaitl (2G, 3A) , Connor McDavid (1G, 3A) en Zach Hyman waren goed voor dertien punten. Hyman scoorde zijn eerste NHL-hattrick en gaf een assist.

tekst gaat verder onder de video

New Jersey Devils – Dallas Stars 1-4

Dallas goalie Scott Wedgewood maakte 45 saves tegen zijn oude club de New Jersey Devils. Pas in de laatste minuut werd het verschil gemaakt met twee empty netters.

tekst gaat verder onder de video

San Jose Sharks – Arizona Coyotes 3-2

Met een van een blessure herstelde goalie James Reimer konden de Sharks weer winnen. Nick Bonino had een goal en assist. Reimer maakte twintig reddingen.

tekst gaat verder onder de video

Tampa Bay Lightning – Seattle Kraken 6-2

Daniel Sprong kreeg precies elf minuten ijstijd. Daarin kwam Sprong tot een schot en een hit. Nikita Kucherov kwam tot drie assists voor de Lightning.

tekst gaat verder onder de video

Toronto Maple Leafs – Anaheim Ducks 7-0

Mitchell Marner gaat maar door met zijn point streak. Inmiddels door een goal en een assist staat hij op een franchise record van 23 wedstrijden. Goalie Ilya Samsonov pakte ook zijn tweede opeenvolgende shutout. Hij stopte alle 28 schoten van Anaheim.

tekst gaat verder onder de video

Winnipeg Jets – Vegas Golden Knights 5-6

Aanvaller Mark Scheifele van Winnipeg scoorde een hattrick maar het leverde niets omdat de Golden Knights de Jets versloegen. Chandler Stephenson was goed voor vier assists als Golden Knight.

Previous Nederland verslaat Roemenie en is koploper in DIV II A U20
Next Slordig Nederland moet hun meerdere erkennen in Spanje