Sprong verliest met Seattle van Washington, Arizona verslaat leider Boston


Dag zestig van de NHL bracht ons tien wedstrijden waarbij Daniel Sprong verloor met Seattle tegen zijn oude club Washington met 4-1. Arizona Coyotes versloegen de leider in de NHL Boston Bruins in de Mullet Arena en Minnesota Wild Kirill Kaprizov verloor met zijn team van de Edmonton Oilers maar verlengde door een assist zijn point streak naar een franchise record van veertien wedstrijden.

LEES OOK: Neuwied verslaat Mechelen, hattrick Marco Bozzo

Anaheim Ducks – San Jose Sharks 1-6

De 23-jarige Finse rookie Sharks goalie Eetu Makiniemi stopte 23 schoten in zijn eerste NHL-wedstrijd als een basisspeler. San Jose Timo Meier en Erik Karlsson scoorden ieder een goal en gaven een assist. Alweer de zevende nederlaag in de laatste tien wedstrijden voor de Ducks.

tekst gaat verder onder de video

Arizona Coyotes – Boston Bruins 4-3

De Coyotes kwamen tot maar zestien schoten op het doel. Vier waren trefzeker. Bruins goalie Jeremy Swayman maakte maar twaalf saves. Lawson Crouse was het goudhaantje met de game winning goal veertien seconden voor tijd. Het was zijn tweede goal van de wedstrijd.

tekst gaat verder onder de video

Buffalo Sabres – Pittsburgh Penguins 3-4 OT

Kyle Okposo van de Sabres scoorde anderhalve minuut voor tijd de 3-3 om zo in iedere geval een punt te pakken. In overtime was het twee seconden voor het einde van de powerplay door een straf voor Jeff Skinner dat Jeff Carter toesloeg voor de Penguins.

tekst gaat verder onder de video

Chicago Blackhawks – Winnipeg Jets 1-3

Alweer de dertiende nederlaag in vijftien wedstrijden voor de Blackhawks. Jets goalie David Rittich stopte 22 schoten van Chicago en Winnipeg pakte zijn vierde overwinning op een rij.

tekst gaat verder onder de video

Colorado Avalanche – New York Rangers 1-2 SO

De vierde nederlaag op een rij voor kampioen Colorado. Vooral dankzij New York Rangers goalie Igor Shesterkin die 41 saves maakte. En twee shootouts stopte van Colorado.

tekst gaat verder onder de video

Columbus Blue Jackets – Calgary Flames 3-1

Een weerzien van Columbus Johnny Gaudreau met zijn oude club Calgary. Het leverde hem geen punten op maar zijn team pakte wel de overwinning.

tekst gaat verder onder de video

Edmonton Oilers – Minnesota Wild 5-2

Mede dankzij Oilers goalie Stuart Skinner die 42 saves maakte en twee powerplay goals van Connor McDavid en Leon Draisaitl won Edmonton na zeven verlieswedstrijden tegen de Wild.

tekst gaat verder onder de video

New Jersey Devils – New York Islanders 4-6

De New Yorkse burenruzie tussen New Jersey Devils en New York Islanders werd een prooi voor de Islanders. Brock Nelson scoorde twee goals waaronder de game winning goal.

tekst gaat verder onder de video

Vegas Golden Knights – Philadelphia Flyers 2-1 OT

Pas in overtime versloeg de Western Conference leider Vegas Philadelphia dankzij een backhander van Jonathan Marchessault.

tekst gaat verder onder de video

Washington Capitals – Seattle Kraken 4-1

Daniel Sprong had twaalf minuten ijstijd tegen zijn oude club Washington en Sprong kwam tot drie schoten op doel. Alexander Ovechkin sloot zich aan bij een illuster rijtje van 500 even strength goals met zijn goal nummer 796. Hij sluit zich aan bij drie andere spelers die dat behaalde. Wayne Gretzky 617, Gordie Howe 566 en Jaromir Jagr met 538.

tekst gaat verder onder de video

Previous Neuwied verslaat Mechelen, hattrick Marco Bozzo
Next vijftien goals bij Zoetermeer tegen Leuven, Liège verslaat Geleen