Neuwied verslaat Mechelen, hattrick Marco Bozzo

Bene League

De Mechelen Golden Sharks reisden af naar Duitsland om voor de Inter Regio Cup te spelen tegen EHC Neuwied. Men verloor met 4-1 mede dankzij een hattrick van de Amerikaan Marco Bozzo.

EHC NEUWIED – MECHELEN GOLDEN SHARKS 4-1

Neuwied had pas een keer verloren in de Inter Regio Cup ontving voor 581 toeschouwers Mechelen. Halverwege de eerste periode sloegen de Beren toe tegen de Haaien. Met een beer meer op het ijs bracht Janeck Sperling het bevroren rubber over de linkerkant in de zone van Mechelen, waarna Marco Bozzo van afstand vanaf afstand schoot en scoorde. Op het ideale moment verhoogde aanvoerder Jeff Smith de score naar 2-0. Tweeënhalve seconde voordat de toeter ging voor de eerste pauze sprong de puck voor de stick van de Amerikaan na een rebound van Mechelen doelman Wouter Peeters. Smith liet dat buitenkansje niet onbenut.

Halverwege de wedstrijd was het wederom Neuwied wat toesloeg. Jeff Smith won een duel achter het doel van de Mechelse verdedigers en stelde Marco Bozzo in staat om zijn tweede goal van de avond te maken. Daarna was het wel Mechelen wat gas gaf maar oud Oberliga Nord doelman Jan Guryca had twee fantastische reddingen op schoten van Ben van den Bogaert en Jakob Huyghe. Toch wist Mechelen uiteindelijk de 3-1 te maken in minuut 55. Wie anders dan Verners Egle wist de ban te breken. Neuwied vervangende coach Carsten Billigmann pakte een timeout omdat Mechelen flink aandrong in de laatste tien minuten en het slotakkoord was voor Marco Bozzo die zijn hattrick volmaakte met een empty netter in de laatste minuut van de wedstrijd.

Marco Bozzo, Jeff Smith Foto: Baren Neuwied