vijftien goals bij Zoetermeer tegen Leuven, Liège verslaat Geleen

Bene League

Twee wedstrijden in de BeNe League waarbij Liège Geleen versloeg en vijftien goals bij Zoetermeer Leuven wat Leuven won in overtime.

LIEGE BULLDOGS IHC – SNACKPOINT EATERS LIMBURG 4-1

In de eerste periode zette captain Jordan Paulus de Walen op voorsprong. Halverwege de wedstrijd was het Cody van Lierop die voor Geleen de gelijkmaker produceerde. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd werd het verschil gemaakt door Liège. Na een slashing penalty voor Nick Guiney sloegen de Bulldogs toe. Milan Jurik scoorde de game winning goal. De Eaters kregen de kans op de gelijkmaker met een powerplay waarvan ook nog een halve minuut een 5-on-3, maar Liège goalie Troy Passingham liet zich niet passeren. Twee empty netters van Bryan Henry en Frank Neven bepaalden de eindstand op 4-1.

#37 Milan Jurik foto : Robert Bos

ZOETERMEER PANTERS – CHIEFS LEUVEN 7-8 OT

De eerste twintig minuten leverde al zes goals op. Netjes verdeeld over beide teams. In de tweede periode scoorden beide teams maar een keer zodat de tussenstand na veertig minuten 4-4 was. Joy Turpijn en Dries Blockx uit een penaltyshot scoorde de goals in de tweede periode. De derde periode zorgde voor een spannend scoreverloop. Binnen zes minuten pakte de bezoekers uit Leuven twee goals verschil door goals van Dries Blockx en Basim Laeremans. Zoetermeer wisselde goalie Cas Neuman voor Damian Onderwater en daarna scoorde Dean Versteeg de aansluitingstreffer 5-6. Binnen elf seconden scoorden zowel Leuven als Zoetermeer een goal. Matteo Vandezande zorgde voor de 5-7 en Dean Versteeg maakte zijn tweede van de avond en weer das Anschlusstor met de 6-7. Joy Turpijn scoorde twee minuten voor tijd de verdiende gelijkmaker. Drie seconden voor het einde van de overtime dompelde Iniaz Steyaert de thuisclub in mineur door de game winning goal te maken.

#15 Iniaz Steyaert Foto: Chiefs Leuven Facebook

Previous Sprong verliest met Seattle van Washington, Arizona verslaat leider Boston