Houdini comeback Vancouver, coach Cassidy verslaat Boston

Dag 56 van de NHL bracht ons zes wedstrijden waarbij de home winning streak van Boston werd gestopt door Vegas. Vancouver deed een houdini act tegen Montreal en de Rangers maakten het verschil in de derde periode tegen de Blues.

Boston Bruins – Vegas Golden Knights 3-4 SO

Vegas pakte een 3-0 voorsprong maar Boston kwam ijzersterk terug naar 3-3. In overtime werd er niet meer gescoord en in de shootouts was het Reilly Smith met de game winner. Oud Boston coach Bruce Cassidy won in zijn oude Arena.

Calgary Flames – Arizona Coyotes 3-2

Vijf minuten voor tijd scoorde Nazem Kadri de game winning goal voor de Flames.

Edmonton Oilers – Washington Capitals 2-3

Dat het een one goal game bleef was te danken aan Oilers goalie Stuart Skinner die 47 saves maakte. Verdedigende fouten werden Edmonton fataal. Nic Dowd zorgde voor de winst voor Washington.

New York Rangers – St. Louis Blues 6-4

Drie unanswered goals van de Rangers in de derde periode zorgde voor de winst. K’Andre Miller, Alexis Lafreniere en Chris Kreider zorgde voor de drie goals.

Philadelphia Flyers – Colorado Avalanche 5-3

De game winning goal werd gescoord door Owen Tippett op de powerplay. Het was de tweede overwinning in veertien wedstrijden voor de Flyers. Nathan MacKinnon ging geblesseerd het ijs af voor Colorado.

Vancouver Canucks – Montreal Canadiens 7-6 OT

Na twintig minuten stond het 0-4 in Vancouver. Na 57 minuten was de stand 5-6 wederom in het voordeel van de Montreal. Andrei Kuzmenko scoorde de 6-6 in minuut 59. Dertien seconden in overtime was het Elias Pettersson die de houdini comeback voltooide.