Vijf goals Tage Thompson, Ovechkin nog 99 goals achter Gretzky

Dag 58 van de NHL bracht ons zeven wedstrijden waarbij Buffalo negen goals scoorde waarvan Tage Thompson er vijf voor zijn rekening nam. Connor McDavid de 50 punten aantikte met twee goals en twee assists. En de New York Rangers versloegen Vegas in eigen huis.

Calgary Flames – Minnesota Wild 5-3

De point streak van Kirill Kaprizov staat nu op dertien wedstrijden voor Minnesota Wild. Tyler Toffoli scoorde twee goals voor de Calgary Flames.

tekst gaat verder onder de video

Colorado Avalanche – Boston Bruins 0-4

Boston Bruins goalie Linus Ullmark stopte alle 23 schoten van Colorado Avalanche. Taylor Hall van de Bruins scoorde twee goals.

Columbus Blue Jackets – Buffalo Sabres 4-9

Tage Thompson van Buffalo evenaarde een NHL-record met vier goals in de eerste periode en evenaart een franchise record met vijf goals in een wedstrijd voor de Sabes.

Edmonton Oilers – Arizona Coyotes 8-2

De OIlers hadden geen moeite met Arizona die hun veertiende uitwedstrijd speelde in 33 dagen. Het was de zesde nederlaag op een rij. Klim Kostin scoorde een Gordie Howe hattrick met een goal en een assist en een knokpartijtje met ex Oiler Zack Kassian.

Philadelphia Flyers – Washington Capitals 1-4

Twee goals voor Alexander Ovechkin die nu 99 goals achter loopt op nummer 99 Wayne Gretzky. Ovechkin heeft nu 795 NHL-goals gescoord.

San Jose Sharks – Vancouver Canucks 5-6 OT

In minuut 56 maakte rookie Andrei Kuzmenko de 5-5 voor Vancouver en Elias Pettersson scoorde de overtime winner. Canuck Dakota Joshua dacht een hattrick gescoord te hebben maar zijn derde goal werd afgekeurd.

Vegas Golden Knights – New York Rangers 1-5

Vier unanswered goals voor de New York Rangers op bezoek in Sin City. Mika Zibanejad (2G, 2A) en Artemi Panarin (4A) behaalden beide vier punten.

06-12-2022 Seattle Kraken – Montreal Canadiens 2-4

Daniel Sprong had zeven minuten en 39 seconden ijstijd en kwam tot een hit. Seattle rookie Shane Wright scoorde zijn eerste NHL-goal. Twee goals binnen zeven seconden waren genoeg voor Montreal om het verschil te maken.